Geplaatst op 22 juni 2020

Startsein: vuilvissen in de grachten van Middelburg

Weg met die vuulte!

Vuilvissen, dat klinkt prima. En dat niet alleen: het is ook een gewoon een puik initiatief van Gemeente Middelburg, de VOM, Service Centrum Zusterplein en Rondvaart Middelburg. We waren vanochtend present, bij de aftrap door wethouder Chris Dekker. Uit het persbericht:

Vanuit de jaarlijkse vergoeding die de gemeente ontvangt voor extra aanpak van zwerfafval kan deze samenwerking worden aangaan. In de maanden juni, juli en augustus wordt elke maandagochtend het zichtbare zwerfafval uit de met de boot bereikbare grachten gehaald. Mogelijk krijgt het initiatief een vervolg met een lagere frequentie in de maanden hierna.

ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers)

Inwoners kunnen ook hun steentje bijdragen voor een mooi en schoon Middelburg. De gemeente stelt onder andere een zwerfafvalprikker en een hesjes beschikbaar. Inwoners kunnen zich onder vermelding van hun adres hiervoor aanmelden via info@middelburg.nl. Er zijn ook Troepgroepen actief. Deze inwoners gaan vaak gezamenlijk aan de slag om het zwerfafval in hun wijk op te ruimen.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/matthieu-de-fietsvisser-van-middelburg/

 


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg