array(1) {
  [0]=>
  int(18466)
}

Stemmen! Monique Eskens kan boekverkoper van het jaar worden!

Stemmen op Monique Eskens van De Drvkkery mensen! Dat gaan we toch gewoon even doen met z’n allen? Dan maakt ze kans om boekverkoper van het jaar te worden!

De Drvkkery linkt naar het stemformulier op de eigen website. Of zie De directe link.

Mensen die Monique kennen weten natuurlijk al waarom ze de stem verdient, maar we willen best even toelichten waarom wij fan zijn. Dit is niet zomaar een oproep op verzoek mensen! Het onderstaande schreven we zes jaar geleden al eens over haar. Want online is Monique ook een topper:

“Toen ik vorige maand op Twitter schreef over hoe ‘hoe we kunnen leren van Bol.com’ kreeg ik een vermanende reply, met knipoog, van @Drvkkery. Monique Eskens (de enige medewerkster die bij mijn weten de tweets van deze winkel verzorgt) liet zien hoe webcare in de praktijk kan werken. In het bewuste bericht maakte ik melding van een boek dat ik had aangeschaft bij Bol. Monique twitterde dat ik het boek ook bij De Drvkkery had kunnen bestellen.

Sommige mensen zouden zo’n tweet misschien als licht opdringerig ervaren, maar dat gold niet voor mij. Met Monique boomde ik in het verleden namelijk al vaker over lokaal denken, gemakswinkelen en de impact van online boekenwinkels op het toekomstperspectief van De Drvkkery. Daarom vond ik het juist heel goed, dat ik vriendelijk terecht werd gewezen.

Afgelopen week dreigde ik weer een impulsaankoop te doen, maar deze keer bedacht ik me op tijd, mede dankzij de tweet van Monique een maand eerder. Ik stelde de impuls uit tot de dag daarop (is het dan nog steeds een impuls?) en wandelde naar de Middelburgse Markt. Eenmaal in de winkel zocht ik tevergeefs naar het boek van Pink. Ik informeerde bij een medewerkster die boeken aan het opruimen was of het boek op voorraad was. Dat bleek niet het geval te zijn. Ze kon het echter wel voor me bestellen, het boek zou dan twee dagen later dan voor me klaar liggen. Ik zou dan ook gebeld worden.
Geen probleem natuurlijk. Ik grapte nog dat ik niet anders zou durven omdat “ik anders weer op mijn mieter zou krijgen op Twitter”. Gebeld werd ik die vrijdag niet. In plaats daarvan ontving ik ‘s ochtends een tweet waarin ik ook nog eens bedankt werd voor mijn bestelling. Dat maakte de webcare helemaal af. Snel, persoonlijk, attent: de meerwaarde van lokaal in een notendop.

Gisteren moest ik weer aan de toekomst van De Drvkkery denken. En aan die van bibliotheken, uiteraard. Op Emerce las ik dat de service van Bol binnenkort nog beter wordt. Als je voor 13.30 je bestelling plaatst is het mogelijk om de gekochte artikelen nog dezelfde dag te ontvangen. Ai. Ik weet niet wat dat grapje zal gaan kosten, maar ik stel me zo voor dat veel mensen die service zullen waarderen. Het zal de concurrentiepositie van Ahold (dat Bol onlangs overnam) hoe dan ook versterken.

Ik gun De Drvkkery meer dan Ahold. Ik hou immers van lokaal en van diversiteit. Maar ik ben ook een lui varken….en zeker niet het enige luie varken in Middelburg. Daarom denk ik dat voor deze winkel van groot belang is dat mensen als Monique alle ruimte blijven krijgen. Dat zulke medewerkers vorstelijk beloond worden voor hun ambassadeursrol. Zij twittert er namelijk ook op los in haar vrije tijd, ook op zondag. Dat zijn nu precies de dingen waarmee je je als ‘traditionele winkel’ nog kunt onderscheiden. En als bibliotheek dus…”

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Juliana Drum & Bugle Corps: al 85 jaar De Stad!
Juliana Drum & Bugle Corps: al 85 jaar De Stad!

Het Juliana Drum & Bugle Corps is De Stad. Al 85 jaar! We hebben al twee jaar het voornemen om een uitgebreid item te maken over de geschiedenis van deze […]

20 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal De Lange Jan, centrum van de wereld
De Lange Jan, centrum van de wereld

Te gek, deze foto van Middelburg 360! #WijzijnDeStad

21 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Bakkerij Schrieks!
Welkom bij de VOM, Bakkerij Schrieks!

Sinds Brood- en banket bakkerij Schrieks in het najaar van 2014 ook een vestiging opende op de hoek van de Markt en de Nieuwe Burg komen wij er regelmatig over […]

21 mei 2018