Geplaatst op 01 oktober 2018

Stemmen: voor of tegen een nieuwe naam voor Park Molenwater in Middelburg?

Johannes wie? Goedaert is de naam, Johannes Goedaert. Een schilder en entomoloog die in de zeventiende eeuw aan het Molenwater in Middelburg woonde.

Een groep Middelburgers heeft voorgesteld om het nog her in te richten Molenwaterpark later naar deze man te vernoemen. Het college van B&W zal daar uiteindelijk over beslissen. Maar Middelburgers kunnen hun stem wel laten horen! De pagina Plan Molenwater schrijft:

“Tijdens de wijktafel binnenstad op dinsdagavond 30 oktober vindt er een stemming plaats over de naamgeving van het park aan het Molenwater. Met een smartphone kunnen de inwoners van de binnenstad aangeven of zij een voorkeur hebben voor de naam Molenwaterpark of voor de naam Johannes Goedaertpark. In november volgt daarnaast een peiling via Facebook.

Het park heeft op dit moment geen officiĆ«le naam. Een aantal Middelburgers heeft het initiatief genomen om het park te vernoemen naar Johannes Goedaert. Het Wijkteam Binnenstad en de Commissie Straatnaamgeving nodigen alle inwoners van de binnenstad uit voor een stemming tijdens de Wijktafel Binnenstad op dinsdagavond 30 oktober aanstaande in Kloveniersdoelen.”

Wij gaan zelf zeker stemmen. Als je er waarde aan hecht kun jij dat dus ook doen!

Meer over Johannes op de website van Wijkteam Binnenstad:

www.wijkteambinnenstad.nl/johannes-goedaert/

En nu we het er toch over hebben: aanstaande zaterdag is de open dag van de nieuwe Schouwburg Middelburg. Daar kun je ook meer over lezen op de pagina Plan Molenwater.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/landschapsarchitect-jan-van-minnebruggen-over-het-nieuwe-molenwaterpark-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/bewonersconsultatie-deel-3-kees-van-der-vlugt-over-plan-molenwater/

wijzijndestad.com/verhalen/de-geschiedenis-van-de-middelburgse-schouwburg-in-24-fotos/

Afbeelding Molenwater Middelburg, 1742: Beeldbank Zeeuws Archief

WRC (Water Resilient Cities)
De gemeente Middelburg heeft een Europese subsidie van bijna 710 duizend euro ontvangen voor de aanleg van waterbuffers (bovengronds of ondergronds) in het Molenwaterpark en de omgeving van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele. Meer informatie is hier te vinden.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg