array(1) {
  [0]=>
  int(16045)
}

Stemmen: voor of tegen een nieuwe naam voor Park Molenwater in Middelburg?

Johannes wie? Goedaert is de naam, Johannes Goedaert. Een schilder en entomoloog die in de zeventiende eeuw aan het Molenwater in Middelburg woonde.

Een groep Middelburgers heeft voorgesteld om het nog her in te richten Molenwaterpark later naar deze man te vernoemen. Het college van B&W zal daar uiteindelijk over beslissen. Maar Middelburgers kunnen hun stem wel laten horen! De pagina Plan Molenwater schrijft:

“Tijdens de wijktafel binnenstad op dinsdagavond 30 oktober vindt er een stemming plaats over de naamgeving van het park aan het Molenwater. Met een smartphone kunnen de inwoners van de binnenstad aangeven of zij een voorkeur hebben voor de naam Molenwaterpark of voor de naam Johannes Goedaertpark. In november volgt daarnaast een peiling via Facebook.

Het park heeft op dit moment geen officiële naam. Een aantal Middelburgers heeft het initiatief genomen om het park te vernoemen naar Johannes Goedaert. Het Wijkteam Binnenstad en de Commissie Straatnaamgeving nodigen alle inwoners van de binnenstad uit voor een stemming tijdens de Wijktafel Binnenstad op dinsdagavond 30 oktober aanstaande in Kloveniersdoelen.”

Wij gaan zelf zeker stemmen. Als je er waarde aan hecht kun jij dat dus ook doen!

Meer over Johannes op de website van Wijkteam Binnenstad:

http://www.wijkteambinnenstad.nl/johannes-goedaert/

En nu we het er toch over hebben: aanstaande zaterdag is de open dag van de nieuwe Schouwburg Middelburg. Daar kun je ook meer over lezen op de pagina Plan Molenwater.

Gerelateerd:

Landschapsarchitect Jan van Minnebruggen over het nieuwe Molenwaterpark in Middelburg

Bewonersconsultatie deel 2: Ernst Sjouke over Plan Molenwater

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-geschiedenis-van-de-middelburgse-schouwburg-in-24-fotos/

Afbeelding Molenwater Middelburg, 1742: Beeldbank Zeeuws Archief

WRC (Water Resilient Cities)
De gemeente Middelburg heeft een Europese subsidie van bijna 710 duizend euro ontvangen voor de aanleg van waterbuffers (bovengronds of ondergronds) in het Molenwaterpark en de omgeving van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele. Meer informatie is hier te vinden.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Vier jaar Wij zijn De Stad Middelburg
Vier jaar Wij zijn De Stad Middelburg

Eind juli 2014 begonnen we, bij wijze van proef, in opdracht van de Vereniging Ondernemers Middelburg, met de Facebookpagina Wij zijn De Stad – Middelburg. Een jaar later kwam daar de […]

2 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Vier jaar Wij zijn De Stad Middelburg 0
Vier jaar Wij zijn De Stad Middelburg 0

Middelburg, Middelburgers, stadspromotie, VOM, Wij zijn De Stad, Zeeland

2 okt 2018
Vier jaar Wij zijn De Stad Middelburg 0 0

Middelburg, Middelburgers, stadspromotie, VOM, Wij zijn De Stad, Zeeland

2 okt 2018