Geplaatst op 15 mei 2019

Studenten Scalda bezoeken ondernemers in Middelburgse binnenstad

In januari schreven we over de toekomstige samenwerking tussen de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en Scalda. Vier maanden later zijn de eerste activiteiten in dat kader een feit.

Zo was er gisteren een ochtend voor een groep studenten die zich aan het heroriƫnteren is, om tot een betere studiekeuze te komen. Met Cees Verhage als gids maakten de studenten kennis met de detailhandel, aan de hand van de verhalen van achtereenvolgens BMK-interieurs, VIEW49, De Drvkkery en JA tassen. Dat zijn vier totaal verschillende winkels, maar juist daardoor kregen de studenten een goed inkijkje in de mogelijkheden van het vak.

Of er uiteindelijk ook veel zullen kiezen voor de retail durven we niet te zeggen. Als je een jaar of 16 bent ligt heel de wereld nog voor je open en eerlijk is eerlijk: als je een eigen winkel runt, of er in dienst bent, moet je gewoon hard werken voor je geld. Tegelijkertijd kun je er veel voldoening voor terugkrijgen, als je het goed doet.

Het was leuk, om deze ondernemers te horen vertellen over hun eigen werk. En interessant om te zien en horen hoe jongeren naar dingen kijken. Het is altijd anders dan je denkt en als doelgroep zijn ze al helemaal niet zo eenduidig en eenvoudig. Zij zijn De Uitdaging!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/vom-en-scalda-zoeken-samenwerking-rondom-stageplaatsen-bij-ondernemers/


Delen op