array(6) {
 [0]=>
 int(18983)
 [1]=>
 int(18984)
 [2]=>
 int(18985)
 [3]=>
 int(18986)
 [4]=>
 int(18987)
 [5]=>
 int(18988)
}

Studenten UCR onderzoeken en organiseren

De studenten van University College Roosevelt zitten in het semester waarin de eindprojecten moeten worden afgerond en dat is te merken. Er wordt van alles georganiseerd en onderzocht. Woensdag schreven we over het feestje dat de studenten die in het Bagijnhof wonen organiseren voor alle buren, gisteren spraken we bij Elliott nog twee groepen dames.

De eerste groep werkt aan een tentoonstelling Art & Design, op de 10 en 11 mei in de Lange Noordstraat. Iedereen is welkom om de werken te komen bekijken. Op die vrijdag wordt de tentoonstelling met een openbaar en gratis feestje in De Spot. Om woordvoerster Renske de Vries te citeren: “we zouden graag de banden tussen de studenten en kunst in de stad wat willen versterken.” Waarvan akte!

De tweede groep doet iets heel anders. Amélie Lune Minnaard legde uit:

“Voor het vak Statistiek moeten we een onderzoek doen, waarbij we vrij het onderwerp mochten kiezen. Omdat Zeeland deel is van de Biblebelt, vinden wij het interessant om onderzoek te doen naar religie in Zeeland, en specifiek in Middelburg. Nou is alleen maar meten hoe gelovig mensen zijn niet bijzonder interessant, dus hebben wij besloten om te kijken of we een verband kunnen vinden tussen religie en geluk. We hebben dus een vragenlijst opgesteld met vragen over religie en over geluk, gebaseerd op al bestaande vragenlijsten die vaak voor onderzoek gebruikt worden, en gaan vergelijken of mensen die religieus zijn gelukkiger zijn, en of mensen die meer geven om hun religie gelukkiger zijn. Dit kan helpen om een beeld te geven van de rol van religie in Middelburg en Zeeland op dit moment.”

Dat doet ons meteen denken aan die oude discussie over dat artikel uit de jaren 70, ‘Bezwaard gemoed in een regio’. We hadden hier toen nogal een piek in het aantal zelfdodingen. Kwam dat nu door het geloof of door de Walcherse inborst?

Hoe dan ook: de vragenlijst van de studenten kun je invullen via https://goo.gl/VAGmBw. Het helpt, als je even die moeite neemt.

De studenten zijn De Stad!

https://wijzijndestad.com/agenda/art-design-exhibition-ucr-studenten/

https://wijzijndestad.com/agenda/artdesign-afterparty-with-dj-suppaman/

Artikel Bezwaard gemoed in een regio:
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/issues/393/articles/2676

Tags

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Amanda Hollestelle nieuwe eigenaresse Robuust Middelburg
Amanda Hollestelle nieuwe eigenaresse Robuust Middelburg

Hoi Amanda! Dit is de nieuwe uitbaatster/eigenaresse van Robuust mensen. We kenden haar nog niet maar hadden vanochtend een leuk gesprekje met haar. Ze komt oorspronkelijk uit Yerseke maar woont […]

5 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Kleedjesmarkt Abdijplein Middelburg, 5 mei 2018
Kleedjesmarkt Abdijplein Middelburg, 5 mei 2018

Zij zijn De Ondernemers! De Kinderkleedjes-Vrijmarkt heeft stralend weer dit jaar. Voor half acht was het al lekker rommelig voor de poorten van het Abdijplein, een half uur later was […]

5 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Hanneke en Corry nemen afscheid van Lavooy Mode
Hanneke en Corry nemen afscheid van Lavooy Mode

Zij zijn De Stad! Dinsdag lazen we op Instagram dat Hanneke Ekkebus en Corry van Maldegem na respectievelijk 28 en 12,5 jaar zijn gestopt bij Lavooy Mode aan Plein 1940. […]

5 mei 2018