array(3) {
  [0]=>
  int(36732)
  [1]=>
  int(36733)
  [2]=>
  int(36734)
}

’t Zeeuwsche Duyn Delicatessen naar Peeters Geschenken in Middelburg

Middelburg krijgt er weer een winkel bij in april! Mari-Anne Roelse, die met haar zaak ’t Zeeuwsche Duyn Delicatessen nu nog in Oostburg is gevestigd, verhuist dan naar de eerste verdieping van het pand van Peeters Geschenken aan de Nieuwe Burg.

Toen we vorige zomer op bezoek waren bij Marien Peeters vertelde hij al dat hij sinds een half jaar een nieuwe vriendin had, en dat hij in zijn winkel ook een kastje zou gaan inrichten voor de streekproducten van zijn lief, zoals azijn, mosterd en chutneys. Dat maakt Mari-Anne allemaal zelf. Dat idee van een kast in de winkel is echter uitgegroeid tot iets veel groters. Je zou het een shop-in-shop kunnen noemen, maar iets zegt ons dat het nog meer dan dat gaat worden. De winkel van Marien zelf wordt namelijk ook aangepast. Er verdwijnen vitrines, er komt nieuw meubilair en ook de kelder zal in gebruik genomen gaan worden, voor de wijnen van ’t Zeeuwsche Duyn.

Wij maakten gisteren voor het eerst kennis met de goedlachse Oostburgse. Ze heeft er héél veel zin in. En Marien ook. Maar toen we waren bijgepraat konden we een grijns niet onderdrukken. We grapten dat je er donder op kunt zeggen dat er veel meer verandert in je huis, als vrouwen eenmaal in de weer gaan met hun eigen kastjes. Maar Peeters blijft wel gewoon Peeters hoor, dat dan weer wel. Maar dan wel een Peeters met een veel groter aanbod. Tegen de tijd dat het zover is gaan we uiteraard ook het eindresultaat bewonderen.

Wil je al iets meer weten over het ambacht van Mari-Anne? Kijk dan eens op https://www.tzeeuwscheduyn.nl of de video op Zeelandnet.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/2016/06/27/op-bezoek-bij-peeters-geschenken-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/2016/05/26/uit-de-familiearchieven-van-peeters-geschenken/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Video: een rondleiding door en over de Abdij van Middelburg
Video: een rondleiding door en over de Abdij van Middelburg

Een paar keer per week lopen we over het Abdijplein. Dat vinden we namelijk een van de mooiste plekjes van Middelburg. Dat hoeven we verder niet toe te lichten, toch? […]

18 feb 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Video: openingsweekend Fashion Boutique Madam
Video: openingsweekend Fashion Boutique Madam

En zo kregen we opeens een knipoogje van een beeldschone etalagepop, vanmiddag in de Langeviele. Etalagepop? Welnee! Het is Julia Boone, de dochter van de eigenaresse van Fashion Boutique MADAM, […]

18 feb 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Zeehond eet visje in Middelburg
Zeehond eet visje in Middelburg

Middelburg bezoek je ook om een lekker visje te eten 🙂 #Dezeehondisdestad Met dank aan Robin Strijd voor de video!

18 feb 2017