array(1) {
  [0]=>
  int(6383)
}

TB: Jos danst op City of Dance 2015

Als je er lang over nadenkt zou je er zomaar chagrijnig van kunnen worden: niks geen Stadsfeesten Middelburg, Middelburg VOLkoren of City of Dance weekend dit jaar.

Maar wat heb je aan chagrijnen? De zon schijnt, komaan!

Grappig in dit kader is een mailtje dat we vorige week ontvingen, van Jos Maas. We wisten eerlijk gezegd niet wie hij was, maar dat werd al snel duidelijk: hij is de man die zo heerlijk danste op de Markt in Middelburg, tijdens City of Dance 2015. Dat filmpje werd gedeeld door Merian Grebe Schuilwerve (haar zus schoot de beelden) en vervolgens verspreid via o.a. Middelburg Dronk. Het korte filmpje ging viraal. Ook nationale media pikten het op.

Het was een extra vrolijke noot dat jaar, al bleek uit sommige reacties ook dat sommige mensen het flauw vonden, om zo’n filmpje te delen. We hadden zelf echter de indruk dat de man, Jos dus, zich zeer bewust was van de opname. Nu, bijna vijf jaar later blijkt dat inderdaad zo te zijn. Jos schrijft onder meer:

“Beste redactie,

Inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden is er een videofilmpje van mij op de tijdlijn van Middelburg Dronk op Facebook geplaatst door Merian Schuilwerve. Ik kwam toevallig langs op de Markt bij het voorprogramma van City of Dance en hoorde de muziek al van verre. Dat werkte zo aanstekelijk dat ik ging kijken, m’n fiets aan de kant zette en, eigenlijk onbedoeld, helemaal los ging en uit m’n dak! Ik was me zeer bewust van het feit dat ik werd gefilmd door Merian en genoot daar enorm van.

Ik heb er verder niet naar gevraagd, maar tot mijn grote verrassing werd het filmpje een hit op Facebook met heel veel views nadat Merian het had geplaatst op de tijdlijn van Middelburg Dronk. Het bleef ook niet onopgemerkt door de media en heeft Omroep Zeeland zelfs gehaald! Het is blijkbaar te zien geweest in de nieuwsuitzending van Omroep Zeeland tv, maar helaas heb ik die uitzending gemist.

Zo werd ik door dat dansje plotsklaps een markant persoon, misschien wel een bekende Middelburger. Ik woon er mijn hele leven al, inmiddels alweer 60 jaar. Ik voelde me zeer vereerd en heb enorm genoten van de aandacht en de overwegend positieve reacties op Facebook van het videofilmpje. Ik kijk het regelmatig nog wel eens terug. Omdat ik recent een TikTok Account heb aangemaakt, vooral omdat dat makkelijk is om leuke filmpjes van anderen te bekijken, dacht ik ineens dat ik misschien zelf ook wel iets zou kunnen plaatsen, om te beginnen bijvoorbeeld dat filmpje van Merian.”

Merians zus had het filmpje nog, dus we hebben Jos er blij mee kunnen maken. Hij vond het ook niet erg, leuk zels, als we er een ’throwback’ aan zouden wijden. Bij dezen.

Omdat we liever vrolijk worden dan chagrijnig. Daar is het leven te kort voor hoor 🙂

Bedankt Jos, jij bent De Stad!

Filmpje:

https://youtu.be/RFQkDaqNK_0

 

Foto: Collin Picture 2015

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Score sluit vestiging in Middelburg, Rabobank verhuist naar de ZB
Score sluit vestiging in Middelburg, Rabobank verhuist naar de ZB

Ok, eerst het slechte nieuws dan maar. Dat Da Silvano Middelburg een leeg pand zou achterlaten met de verhuizing naar de Lange Noordstraat, dát wisten we, maar dat Score ermee […]

20 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Een nieuwe bestemming voor Lange Delft 48 in Middelburg
Een nieuwe bestemming voor Lange Delft 48 in Middelburg

En dan nu gelukkig weer een paar positieve berichten!   Allereerst over Lange Delft 48. Juist ja, het pand waar voorheen van der Sloot Schoenmode was gevestigd. Dat pand stond […]

20 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Winkels en Weekmarkt Middelburg deels geopend op Hemelvaartsdag 2020
Winkels en Weekmarkt Middelburg deels geopend op Hemelvaartsdag 2020

Een vraag die veel gesteld wordt deze week: zijn er morgen, op Hemelvaartsdag, ook winkels geopend in Middelburg?   Zeker!   Opsommen welke winkels wel, en welke niet wordt lastiger. […]

20 mei 2020