array(1) {
  [0]=>
  int(13541)
}

Team Atos: 6 Freerunners jumping around…in Middelburg

Hebben jullie wel eens gehoord van Free Running en Parkour? Voor het geval dat niet zo is citeren we even van kngu.nl:

“Bij Freerunning is het de bedoeling om, door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips (salto’s) en vaults, over obstakels te springen. Bij Parkour is het de bedoeling om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen over die verschillende obstakels.”

Zelf maakten we kennis met dit moois in 2006. We werkten toen nog in de Zeeuwse Bibliotheek en zagen dagelijks allerlei gasten capriolen uithalen rondom het gebouw. We schreven er vervolgens regelmatig over, en keken op YouTube, dat pas later dat jaar zou worden gekocht door Google, met open mond naar filmpjes van stadsraketten als Damien Walters.

Bijna 13 jaar later blijkt Free Running nog steeds te leven in Middelburg. Op Instagram zagen we recent filmpjes en foto’s van Team Atos. Dat team deelt sinds maart vorig jaar filmpjes op hun YouTube-kanaal.

We vinden het prachtig en zochten daarom even contact met deze jongens. Afgelopen zondag spraken we af. Bij de rechtbank kregen we tekst en uitleg en demonstreerde Team Atos een paar jumps. Geweldig toch?

Checken dus, dat kanaal op YouTube, en volgen dus, die account op Insta. Dan ben je overigens niet de eerste. Team Atos heeft daar al bijna 7000 volgers!

Volgende verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Alaaf! Carnaval 2019? Ook in Middelburg!
Alaaf! Carnaval 2019? Ook in Middelburg!

We knipperden wel even een paar keer met onze ogen, toen we onlangs de agenda voor komend weekend aan het vullen waren. Lazen we het nou goed? Carnaval in Middelburg? […]

28 feb 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal IJssalon Ciao heropent aanstaande zaterdag!
IJssalon Ciao heropent aanstaande zaterdag!

De grand opening van Ijssalon Ciao naar Lange Delft 99 is overmorgen pas, maar het zag er al zo open uit dat we alvast een paar foto’s hebben genomen. Tof […]

28 feb 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Eindelijk een renovatie van het treinstation in Middelburg
Eindelijk een renovatie van het treinstation in Middelburg

Al in november 2015, tijdens een bezoek aan de vorige exploitant van de stationsrestauratie in Middelburg, hoorden we dat het station drastisch verbouwd zou gaan worden. Dat liep allemaal een […]

28 feb 2019