array(12) {
 [0]=>
 int(2704)
 [1]=>
 int(2705)
 [2]=>
 int(2706)
 [3]=>
 int(2707)
 [4]=>
 int(2708)
 [5]=>
 int(2709)
 [6]=>
 int(2710)
 [7]=>
 int(2711)
 [8]=>
 int(2712)
 [9]=>
 int(2713)
 [10]=>
 int(2714)
 [11]=>
 int(2715)
}

Team Seventy-Seven proeft wijnen van 12 procent of meer

Kwam dat even goed uit! Toen we twee weken geleden een bos bloemen bezorgden bij het nieuwe VOM-lid Wijnspeciaalzaak 12% of meer spraken we met Monique Vreeke af dat we een later een item zouden maken over de dingen die zij als ondernemer doet náást de verkoop van wijnen in haar winkel. Doen wijnverkopers ook andere dingen dan? Reken maar. Zo schrijft Monique op haar website onder meer:

“Graag breng ik mijn vakkennis en passie over en voor wijnen over op anderen. Daarom organiseer ik regelmatig wijncursussen -proeverijen en masterclasses op locatie.”

Monique vond al snel een geschikt moment voor een item. Afgelopen dinsdagmiddag stond er een wijnproeverij op de Houtkaai op het programma, met vier medewerkers van Seventy-Seven: Marente Smit, Thijs Malcorps, Django Duinkerken en Tamyra Poortvliet. Seventy als café al wijn af van 12% of meer, maar wil het aanbod graag verbreden. Monique helpt daar graag bij, onder meer door de medewerkers eerst zelf te laten proeven. Wij zelf vonden deze gelegenheid extra interessant omdat we ook wel van een wijntje houden én graag in Sev komen. Een buitenkansje om onze eigen wijnmening ook mee te geven.

Monique nam rustig de tijd voor de proeverij. We bleven zes flessen lang en waren zelf uiteindelijk het meest gecharmeerd van nummer twee, een zachte witte wijn uit Portugal. Of die straks ook op de kaart komt moet nog blijken, maar de kans is aanwezig, want team Sev vond ‘m ook lekker. Over een paar weken zal Monique de geselecteerde wijnen gaan leveren. Dát moment zullen we ook nog vastleggen.

Na ons vertrek gingen de vier ook nog voor een proeverij van rode wijnen. Daar zijn dus ook veranderingen te verwachten. Wij denken dat dit soort uitbreidingen en wijzigingen passen bij te tijdgeest. In steeds meer horecazaken draait het om zien en gezien worden op terrassen, en om een flink assortiment speciaalbieren, warme dranken, hapjes en meer. Het ‘ouderwerts biertjes harken’ aan een afgeladen bar zie je steeds minder vaak. Dat was vóór corona ook al zichtbaar.

Hoe dan ook: straks meer én andere wijn bij Seventy-Seven, met dank aan Monique en 12% of meer.

https://twaalfprocentofmeer.nl/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Te koop: de vloer en bankjes van Sporthal de Nassaulaan
Te koop: de vloer en bankjes van Sporthal de Nassaulaan

Ja hallo! Gaan jullie nu ook al prikbordje spelen?   Toch niet, maar in dit geval vinden we het wel leuk om even te verwijzen naar bijzonder handel op het […]

24 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Rade Donevic
Zij zijn De Stad: Rade Donevic

Waren we bang voor hem? Nee hoor, nooit. Maar ons ontzag voor Rade Donevic (1958) was groot, toen we als opgeschoten pubers, eind jaren tachtig, voor het eerst op stap […]

24 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Duiding bij het nieuwtje: de plannen van Bomont met het pand van Bar American
Duiding bij het nieuwtje: de plannen van Bomont met het pand van Bar American

Het bericht van gisteren, over de verkoop van Bar American aan Bomont, werd in korte tijd door heel veel mensen bekeken, en het riep heel veel reacties op. Ook Ron […]

24 aug 2020