array(1) {
  [0]=>
  int(15273)
}

Tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel worden vervangen

Dit waren we ook een beetje vergeten maar het was dus nog niet rond. Alsnog, uit een persbericht van Gemeente Middelburg:

Tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel worden vervangen

De tegels op de Pottenbakkerssingel, bij de ingang van Albert Heijn, worden vervangen door stroevere tegels. De werkzaamheden beginnen maandag 19 november en zullen ongeveer twee weken duren.

Vorig jaar is voor de ingang van Albert Heijn de openbare ruimte heringericht. Daarbij zijn onder andere nieuwe tegels gelegd.
Meldingen van bezoekers over de gladheid van de tegels hebben ertoe geleid, dat vorig jaar december de tegels stroever zijn gemaakt. Ondanks dat de tegels voldoen aan de gestelde normen heeft dit echter niet geleid tot het voor de gemeente gewenste resultaat. Wij gaan daarom de tegels vervangen.

De witte (lichte) tegels komen niet meer terug. Er worden nu alleen zwarte tegels gebruikt.
De tegels worden gefaseerd vervangen, zodat de toegang tot de winkels mogelijk blijft.

Tegelijkertijd worden de twee hekjes bij de brug aan de zijde van de Beenhouwerssingel naar de andere zijde van de brug verplaatst. Bij de drie toegangen naar het voetgangersgebied wordt een extra hekje gezet om fietsen door het voetgangersgebied zoveel mogelijk tegen te gaan.

Door de afdeling Vergunningverlening en Handhaving zal met regelmaat worden gehandhaafd op fout geparkeerde fietsen en fietsen door het voetgangersgebied.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Impressie Popronde Middelburg 2018
Impressie Popronde Middelburg 2018

“Domme, domme jongen, nu vergooi je ‘t allemaal!” Dit zinnetje kwam tijdens de Popronde Middelburg meerdere keren voorbij. Ook daarom stonden we er misschien wel mee op vanochtend. Of was […]

9 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal IJssalon A Domani XL in Middelburg is verkocht
IJssalon A Domani XL in Middelburg is verkocht

Achter de schermen speelde de mogelijke verkoop van ijssalon A Domani XL al iets langer, maar nu is alles rond en mag heel de wereld het weten: na 18 jaar […]

9 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Inloop Hofje onder den Toren wordt officieel geopend
Inloop Hofje onder den Toren wordt officieel geopend

Morgenochtend om 10.30 uur is de opening van de inloop in het ‘Hofje onder den Toren’. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Harald M. Bergmann. Toen we vorige week ook […]

9 nov 2018