Geplaatst op 08 november 2018

Tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel worden vervangen

Dit waren we ook een beetje vergeten maar het was dus nog niet rond. Alsnog, uit een persbericht van Gemeente Middelburg:

Tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel worden vervangen

De tegels op de Pottenbakkerssingel, bij de ingang van Albert Heijn, worden vervangen door stroevere tegels. De werkzaamheden beginnen maandag 19 november en zullen ongeveer twee weken duren.

Vorig jaar is voor de ingang van Albert Heijn de openbare ruimte heringericht. Daarbij zijn onder andere nieuwe tegels gelegd.
Meldingen van bezoekers over de gladheid van de tegels hebben ertoe geleid, dat vorig jaar december de tegels stroever zijn gemaakt. Ondanks dat de tegels voldoen aan de gestelde normen heeft dit echter niet geleid tot het voor de gemeente gewenste resultaat. Wij gaan daarom de tegels vervangen.

De witte (lichte) tegels komen niet meer terug. Er worden nu alleen zwarte tegels gebruikt.
De tegels worden gefaseerd vervangen, zodat de toegang tot de winkels mogelijk blijft.

Tegelijkertijd worden de twee hekjes bij de brug aan de zijde van de Beenhouwerssingel naar de andere zijde van de brug verplaatst. Bij de drie toegangen naar het voetgangersgebied wordt een extra hekje gezet om fietsen door het voetgangersgebied zoveel mogelijk tegen te gaan.

Door de afdeling Vergunningverlening en Handhaving zal met regelmaat worden gehandhaafd op fout geparkeerde fietsen en fietsen door het voetgangersgebied.


Delen op