Geplaatst op 15 januari 2017

Terre des Hommes Middelburg is verhuisd

Terre des Hommes Middelburg is gisteren verhuisd, van de Geerepassage naar Achter de Houttuinen 48, het pand naast HoneyPie, waar voorheen, niet al te lang, City Markt was gevestigd. De nieuwe winkel gaat op dinsdag 24 januari open (een officiƫle opening volgt later, waarschijnlijk in april). Wat de nieuwe bestemming van het pand in de Geerepassage wordt is nog niet bekend.

Voorzitter Marco Fossen vertelde ons gisteren dat Terre des Hommes al 33 jaar in Middelburg zit. Vanuit een kleine kelder ging de organisatie naar het winkeltje in de Sint Janstraat en uiteindelijk naar de passage, waar ze ongeveer vijf jaar zaten. Van die oude panden zijn nog foto’s, die hij t.z.t. voor ons zal opsnorren. Nu waren ze even niet beschikbaar omdat ze in een van de verhuisdozen zitten.

Terre des Hommes is verhuisd omdat de oude winkel simpelweg te klein werd. Als een ‘kringloopwinkel in het hogere segment’ krijgt de zaak veel spullen aangeboden, sinds kort ook meubelen. Die kunnen mensen zowel zelf komen brengen als af laten halen. Het pand aan Achter de Houttuinen biedt veel meer ruimte, ook voor opslag. Voor bezoekers is het daar uiteraard ook makkelijker om even voor de deur te parkeren, om spullen te lossen.

Terre des Hommes draait geheel op vrijwilligers. Betaalde krachten zijn er niet. Alle opbrengsten zijn voor het goede doel. Mooi om te zien dat al die vrijwilligers gisteren kwamen helpen, tot een chauffeur van Geijtenbeek Verhuizers toe. Die mocht van zijn baas de bedrijfsvrachtwagen gebruiken.

De organisatie is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, van winkelmedewerkers en bestuursleden tot jongeren om te flyeren. Je leest er meer over op de Facebookpagina en website: www.tdhmiddelburg.nl.

We wensen Terre des Hommes veel succes op de nieuwe locatie.

Gerelateerd:
wijzijndestad.com/2015/07/17/city-markt-middelburg-opent-aan-achter-de-houttuinen/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg