Geplaatst op 03 april 2018

Terre des Hommes Middelburg viert 25-jarig jubileum in 2018

Dit jaar is Terre Des Hommes 25 jaar verbonden aan Middelburg. Vorig jaar schreven we over de verhuizing van de Middelburgse winkel van de Geerepassage naar Achter de Houttuinen, maar de winkel zat nog veel langer in het pand aan Sint Janstraat 27. Lia Hector van GALERIE T nam in 1992 met een eerste groep vrijwilligers het initiatief. Dit overigens nadat Lia al 7 jaar een winkeltje van Terre des Hommes had gerund in het keldertje onder haar huis op de Turfkaai. Dat was een winkeltje in handwerkartikelen, de latere winkel zou ook inkoopartikelen gaan verkopen.

Twee weken geleden zaten we even met de voorzitter van Terre Des Hommes Middelburg, Marco Fossen. Hij vertelde dat de organisatie allerlei activiteiten voor het komende jaar op het programma heeft staan, variƫrend van maandelijkse exposities tot kindermiddagen op woensdag.

Het hoogtepunt is op zaterdag 14 juli. Dan organiseert TdH een marktje/braderie met allerlei feestelijke activiteiten op en rondom de Langevielebinnenbrug, tegenover de Kloveniersdoelen. Marco vertelde dat hij nog druk bezig is met de opzet maar we zijn er van overtuigd dat veel van de buurtjes daar ook aan mee zullen doen, of niet HoneyPie, Zeeuws Ontspannen, bd store Beauty Masters Zeeland en Onderdelenhuis Ytsma? Ondernemers van buiten het gebied zijn ook van harte welkom om mee te doen. Marco is ook nog op zoek naar een speaker die vrijwillig een modeshow aan elkaar wil praten. Laat het ons gerust weten, als je dat leuk vindt! Wij zijn De Stad – Middelburg zal in juli uiteraard terugkomen op het evenement. We vinden het leuk, dat er op die plek iets wordt georganiseerd.

Extra leuk: Marco leende ons ook een kistje met vier dikke fotoalbums van de winkel, boordevol foto’s van alle vrijwilligers door de jaren heen. Het was veel te veel om allemaal in te scannen, maar we hebben toch een selectie van 80 foto’s gedigitaliseerd, vooral uit de eerste periode van 1992 tot 2000. Hele leuke impressies van de Sint Janstraat uit die tijd, met ook glimpen van winkels en horeca die daar toen waren gevestigd. Daar kan Middelburg Dronk ook wel iets mee. Mangerie T & T, de Harlekijn, Koffiehuis Middelburg. Leuk hoor.

Wordt vervolgd.

www.facebook.com/TerreDesHommesMiddelburg/
www.tdhmiddelburg.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/geopend-de-nieuwe-winkel-van-terre-des-hommes-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/lia-hector-is-de-stad/

wijzijndestad.com/verhalen/een-zeer-tijdelijke-winkel-aan-sint-janstraat-27/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg