Geplaatst op 30 oktober 2017

Terug in de Middelburgse tijd met oud-kapper Roland de Wit

Het komt niet zo gek vaak voor, maar zo nu en dan schrijven we over ondernemers die we nog nooit hebben ontmoet. Over Roland de Wit schreven we in het verleden zelfs meerdere keren, bijvoorbeeld in een stukje over de winkel van zijn vrouw Joleen, Lincherie Middelburg en in een posting over Perfect Hairstyling. Roland was zelf vele jaren kapper in Middelburg. Vooral in de Zusterstraat (Haarstijl Studio Roland, later Cosmo), maar ook nog in de Gravenstraat, in het pand waar nu Hoplala Bier zit.

En hoe leuk: een paar weken geleden belde Roland ons op, met de melding dat hij nog wat oude foto’s voor ons had. Daar zijn we altijd voor te porren. Niks mooier dan tijdsbeelden op foto’s die nog niet online zijn te vinden. Onder het genot van een bakje koffie in De Herberg vertelde Roland dat hij de zaak in de Gravenstraat ooit overnam van de familie van Giezen. Pieter van Giezen bevestigde later dat het inderdaad om zijn familie gaat. Dat zijn ouders ooit ook een kapperszaak hadden, wisten we niet. Wij kenden de familienaam vooral van hun zaak ‘Het Stadhuis’, op de Markt (zie middelburgdronk.nl/wiki/Het_Stadhuis).

Leerzaam allemaal! Het verleden van Roland kunnen we natuurlijk niet zomaar even samenvatten. Je kunt eigenlijk het beste zelf de artikelen over hem lezen, in de Krantenbank. Er zijn er genoeg. Over de nieuwe zaken toen, maar ook over de jubilea en de overdrachten. En talloze advertenties uiteraard. Zie bijvoorbeeld, voor een indruk:

krantenbankzeeland.nl/search?query=%22Roland+de+Wit%22&period=&sort=relevance&submit=zoeken

Tegenwoordig doet Roland andere dingen. Hij is eigenaar van Incassobureau Zeeland én hij is Statenlid. Zie www.straetus.nl/incassobureau/zeeland. Bedankt voor de slinger terug in de tijd, Roland!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/01/27/kerstinkopen-doen-bij-lincherie-in-middelburg-een-terugblik/

wijzijndestad.com/2016/06/13/cosmo-heet-voortaan-perfect-hairstyling/Meer verhalen over Perfect Hairstyling

Cosmo heet voortaan Perfect Hairstyling

Hé, wat? Is Cosmo Hairstyling nu opeens verdwenen uit de Zusterstraat, na al die jaren? Geen gekke vraag, want de zaak heet sinds een paar weken opeens Perfect Hairstyling. Nu…

Lees meer