array(13) {
 [0]=>
 int(32070)
 [1]=>
 int(32072)
 [2]=>
 int(32074)
 [3]=>
 int(32076)
 [4]=>
 int(32078)
 [5]=>
 int(32080)
 [6]=>
 int(32083)
 [7]=>
 int(32087)
 [8]=>
 int(32091)
 [9]=>
 int(32094)
 [10]=>
 int(32097)
 [11]=>
 int(32102)
 [12]=>
 int(32107)
}

Terug in Middelburg Centrum: schroefjes en moertjes

Vorige week donderdag kondigden we hier al aan dat er een nieuwe winkel zou komen aan Beenhouwerssingel 6, maar veel details hadden we nog niet. Uit de reacties op dat bericht maakten we echter wel op dat er een bekend gezicht in de winkel zou komen te staan, ene Henk. We wisten niet wie er bedoeld werd.

Inmiddels weten we het maar al te goed. Gisteren kregen we een mail van Marc van Es (die wij persoonlijk beter kennen onder zijn bijnaam Marc Petje), die ons schreef dat de winkel morgen (1 juni) geopend wordt, onder de naam WLB De Winkel. Marc is coördinator bij WLB Zeeland (http://wlbzeeland.nl) en vond het prima dat wij alvast een kijkje kwamen nemen. Wij wisten altijd wel dat hij ‘iets deed met vrijwilligers’ bij die organisatie (van fabricage tot fiets- en autoreparaties), maar in de werkplaats op de Arnesteinweg zijn we nog nooit geweest. Dat moeten we ook nog eens doen. Maar Marc is dus de man die deze winkel heeft opgezet.

Toen we Marc lieten weten dat we geen gezicht voor ons zagen bij de naam Henk (die de winkel zal runnen) belde hij hem meteen. Tien minuten later was ook hij ter plaatse. “Ooooooh, die Henk!” Hij is inderdaad een bekende van veel Middelburgers. Hij had tussen 1985 en 2001 zijn zaak naast Onderdelenhuis Ytsma, schuin tegenover de nieuwe winkel. Bij Henk kon je altijd terecht voor al je schroeven, bouten en moertjes.

En dat gaat Henk nu dus weer doen, op vrijwillige basis. Wij zijn zelf geen klussers, maar vinden dit echt fantastisch nieuws. Hoe vaak we mensen niet hebben horen zeggen dat ze het een schande vinden dat ze het centrum uit moeten voor een paar schroeven weten we niet, maar het was heel vaak, heus. We dachten nog even dat je daar ook wel bij Ytsma terecht voor kon, maar dat is niet helemaal juist. Ook daar worden wel schroefjes verkocht, maar dan specifieke, bijvoorbeeld voor verlichting. De twee waren toen, als buren, dikke maatjes, en zitten elkaar 15 jaar later dus nog steeds niet in de weg. We liepen nog even binnen bij Arjen en hij bevestigde dat. Hij vindt het prachtig dat Henk er weer is.

Wij denken zomaar dat veel mensen dat zullen vinden. En zelfs als je geen schroefjes nodig hebt kun je ook wel eens bij Henk aanwippen. In de zaak worden ook andere dingen verkocht, zoals keramiek en tassen van derden, vuurkorven en barbecues, en een kleine hoeveelheid meubels en gereedschap. Je kunt lekker met Henk ouwehoeren bovendien. Hij weet van alles. Hij begon ook al over zijn vriendenclub, De Gulden Snee. Die mannen gaan al 25 jaar samen drinken in alle cafés van Middelburg. De laatste jaren is dat drinken vooral eten geworden overigens, maar dat mag de pret niet drukken. Maar dat verhaal bewaren we maar voor Middelburg Dronk.

Voor nu geldt: de schroefjes en moertjes zijn terug in de binnenstad. Fantastisch. Henk is De Stad! En Marc is dat ook!

Succes mannen, we komen zeker nog eens buurten! En we hopen dat iedereen massaal komt inslaan, zodat jullie deze proef over een half jaar mogen verlengen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Verkocht: Lange Noordstraat 43
Verkocht: Lange Noordstraat 43

Volgens Funda was het pand al in februari verkocht, maar ons viel het onlangs pas op: Lange Noordstraat 43, dat we zelf nog altijd ‘Code Oranje‘ noemen, heeft een nieuwe […]

1 jun 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Watersportdag 2016
De Middelburgse Watersportdag 2016

Gisteren hadden we een afspraakje op de Spijkerbrug. Dat klinkt bijna romantisch, maar zo was het nu ook weer niet. We hadden afgesproken met Wietse Kroes, Havencommissaris van Middelburg. We […]

1 jun 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Onderhoud aan de Balansfontein
Onderhoud aan de Balansfontein

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar ook fonteinen hebben onderhoud nodig. Goed bezig heren! Met dank aan Bas Boers voor de foto.

3 jun 2016