array(5) {
  [0]=>
  int(44973)
  [1]=>
  int(39379)
  [2]=>
  int(32995)
  [3]=>
  int(32970)
  [4]=>
  int(4430)
}

Terug van weggeweest: koopzondag en Kunstroute Middelburg op de eerste zondag van de maand

We krijgen de vraag – terecht – van verschillende kanten: is er ook weer Koopzondag in Middelburg, en Kunst en Cultuurroute Middelburg, op de eerste zondag van de maand, nu de maatregelen ietwat versoepeld zijn?

Het antwoord op die vraag is ja! Vanaf morgen, zondag 2 mei, is er maandelijks weer koopzondag én cultuurroute.

We hebben de twee nu weer in de agenda op onze website gezet, maar wel met een paar kanttekeningen. Het kan natuurlijk zo zijn dat de overheid in de toekomst beslissingen maakt die zorgen dat we items op de agenda weer moeten schrappen.

Het is ook goed om te beseffen dat niet álle winkels open zijn op de koopzondag. Soms heeft dat te maken met landelijk beleid van grotere ketens, soms met andere dingen. Als je gaat voor je favoriete winkels doe je er altijd goed aan om vooraf even op de site of socials van desbetreffende zaak te kijken. Dat voorkomt teleurstellingen.

Er zijn ook ook vragen over koopavonden en de feestdagen. Wij kijken mee in whatsappgroepen van ondernemers, maar vinden het lastig om er heel concreet over te zijn. Sommige winkels blijven voorlopig dicht op koopavonden, maar compenseren dat bijvoorbeeld met extra openingen op andere zondagen. Ook hier geldt: check het bij je lievelingswinkels zelf.

Het is hoe dan ook nog niet helemaal als vanouds, maar met alle maatregelen overal, de voorzichtige heropening van de terrassen en winkels is er toch weer iets meer mogelijk vanaf nu.

Veel plezier allemaal.

https://wijzijndestad.com/agenda/?start=01-05-2021&end=31-05-2021

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De herinrichting van Kruidvat Lange Delft
De herinrichting van Kruidvat Lange Delft

Kruidvat Lange Delft pakt door op zaterdagavond. De winkel wordt heringericht en uitgebreid met zelfscankassa’s, daarom is het filiaal een weekje dicht.

1 mei 2021
Afbeelding #019 voor het verhaal Cryolipolyse bij Beauty Academy Zeeland in Middelburg
Cryolipolyse bij Beauty Academy Zeeland in Middelburg

Het stond in februari al in de officiële bekendmakingen van Gemeente Middelburg: de winkelruimte van Achter de Houttuinen 40, op de hoek met het Domburgs Schuitvlot, wordt dit jaar nog […]

2 mei 2021
Afbeelding #006 voor het verhaal Op de green van FootGolf Middelburg met Edwin Gorter
Op de green van FootGolf Middelburg met Edwin Gorter

“Als wij ‘Edwin Gorter’ zeggen, wat zeggen jullie dan?” Die vraag stelden we op de eerste terrasdag van dit jaar aan een paar mannen die wel wat weten van voetbal […]

2 mei 2021