array(1) {
  [0]=>
  int(16628)
}

The Meltdown: een Walchers horrorevenement om nooit meer te vergeten

Het jaar is nog lang niet om maar we weten het nu al bijna zeker: het bezoek aan het crematorium en de begraafplaats van Middelburg, in maart, zal heel hoog eindigen in het jaarlijstje van bezoeken die veel indruk op ons maakten. De gastheer en gids die dag was Dennis de Visser, een sympathieke kerel die er die ochtend echter nauwelijks aan toe kwam om veel over zichzelf te vertellen. We kregen eigenlijk alleen mee dat hij ooit marinier was geweest.

The Meltdown
Een paar weken geleden spraken we Dennis weer. Hij vertelde toen dat hij vanaf december niet meer werkt op de begraafplaats, maar bij de afdelings Publiekszaken van Gemeente Middelburg. Én hij vertelde over een groot evenement waar hij bij betrokken is: The Meltdown, een live action horrorevenement voor mensen met stalen zenuwen. Dat evenement wordt eind oktober georganiseerd bij Trainingscentrum Vlissingen.

Het is geen Middelburgs evenement, maar er doen heel veel Middelburgers aan mee. Reden genoeg om met Dennis en organisator Maurice Hartman af te spreken op het Abdijplein. Daar leerden we bijvoorbeeld dat de organisatie nog op zoek is naar acteurs en figuranten. Voor de Middelburgse & Veerse Bode schreven we een verslag van de ontmoeting, dat deze week in de krant staat:

“Dit jaar nodigen we de leden van Provinciale Staten ook uit. Je zult zien dat al hun draaiboeken voor kernrampen de prullenbak in kunnen. Maurice Hartman, eigenaar van Hartman Entertainment in Kattendijke, zegt het met een grote grijns maar hij bedoelt het serieuzer dan het aanvankelijk klinkt. “Echt. The Meltdown gaat een zeer natuurgetrouwe en onvergetelijke ervaring worden.”

Groter dan vorig jaar
Hartman doelt op live action horror evenement dat hij op 26, 27 en 28 oktober organiseert bij Veiligheidscentrum Zeeland, het trainingscentrum in de buitenhaven van Vlissingen. Samen met Jeroen Butz, de bedenker van het concept, organiseerde Hartman vorig jaar in zijn woonplaats het evenement Forest of Terror, een vergelijkbaar evenement, waar bijna veertig vrijwilligers een rol in vervulden. Dit jaar pakken de heren het nog groter aan: ze hebben al bijna honderd mensen weten te strikken die zullen acteren of figureren. Ze zijn op zoek naar nóg eens vijfenzeventig mensen. Iedereen mag zich aanmelden.

“Forest of Terror smaakte naar meer. Toen we daar nog bezig waren besloten we al om er een terugkerend evenement van te maken. Dennis de Visser stelde het trainingscentrum als locatie voor. Dat vond ik een goed idee. Bij Veiligheidscentrum Zeeland vonden ze dat ook; zij werken graag mee. Met The Meltdown bootsen we de wereld na zoals die er waarschijnlijk uit zal zien, twee maanden nadat er een kernramp heeft plaatsgevonden. De vraag die we stellen en beantwoorden is: wat gebeurt er met een samenleving als die ontwricht is door zo’n ramp? Het is een actueel thema. Waarom? De kerncentrales van Doel en Borssele worden toch regelmatig stilgelegd?”

Stalen zenuwen
Volgens Hartman is The Meltdown niet te vergelijken met Cosplay of met Live Action Role Playing (LARP). “Onze bezoekers worden letterlijk op het terrein gedumpt en zijn dan minstens een uur bezig om te ontsnappen. De fysieke component wordt niet geschuwd. Daarom is ons advies eigenlijk om niet te komen, tenzij je over stalen zenuwen beschikt, en geen zwak hart hebt. Als je toch wil meedoen moet je 16 jaar of ouder zijn, of samen met je ouders komen. Maar dan nog kunnen we niet beloven dat je bij elkaar blijft. Je doet er goed aan om dingen mee te nemen die je kans op het overleven van zo’n gebeurtenis vergroten: geen scherpe voorwerpen, maar bijvoorbeeld wel een zaklamp.

Maar hoe eng en serieus het ook allemaal klinkt: The Meltdown is een mooi en goed georganiseerd uitje. Hartman: “We hebben aan alles gedacht hoor. Er zijn hulpdiensten aanwezig en na afloop van je overlevingstocht is er iedere avond een feestje om het (over-) leven te vieren. Er is eten, drinken en muziek”.

Een bezoek aan The Meltdown kost 12,50 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/meltdownvlissingen.

Gerelateerd:

De gemeente is De Stad 2: het inrichten van de stembureau’s

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Boontje komt om zijn Loontjes
Boontje komt om zijn Loontjes

Zij zijn de humor! Vandaag in de mailbox: “Wij hebben hier bij Loontjens Billiards een prive parkeerplaats achter ons pand waar de laatste tijd vaak auto’s of verkeerd of langdurig […]

20 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Stad! Middelburg op Instagram, augustus-september 2018
Wij zijn De Stad! Middelburg op Instagram, augustus-september 2018

‘For there was never any yet that wholly could escape love, and never shall there be any, never so long as beauty shall be, never so long as eyes can […]

20 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal 4 dagen weekend in Middelburg, de agenda voor 20-24 september
4 dagen weekend in Middelburg, de agenda voor 20-24 september

Rama-lama-lama, bop-she-bop-she-bop, seven-day weekend. Zitten jullie die oude hit van Gary Bonds ook wel eens te neuriën? Over de top natuurlijk, maar vier dagen buitenshuis genieten moet wel kunnen toch? […]

20 sep 2018