Geplaatst op 20 augustus 2014

Timeline Photos

Het is een half uur na sluitingstijd en ik (Jelmer) zoek met spoed een winkel die mij binnen een dag een vrij specifieke ijsschep kan verkopen. U kent dat wel. Of niet.

Alle google-ads uit Winterswijk, Barendrecht, Helmond en Zaltbommel ten spijt, besluit ik Kookhoek Schelfhorst aan de Lange Delft te bellen. Omdat het een toffe winkel is (vroeger apotheek Ringeling) en ik daar over 5 jaar ook nog binnen wil kunnen lopen.

Bellen na sluitingstijd levert doorgaans vrij weinig op. Maar wie niet waagt krijgt natuurlijk nooit zo’n mooie ijsschep. De beste man neemt op. Hij zit al thuis. Op de bank. Met een wijntje. Desondanks neemt hij het hele assortiment aan ijsscheppen geduldig met me door. Het zijn er meer dan ik dacht. En ja, zo’n handig dingetje waarmee je een ei in één beweging doormidden tikt, heeft hij ook. Google kan sluiten die avond.

Een dag later koop ik mijn ijsschep in de Lange Delft. En een eiertikker. Met dank aan een winkelier die buiten z’n openingstijden denkt. Lokaal je inkopen doen vraagt tenslotte niet alleen iets van de klant 🙂

Tags:

Delen op