Geplaatst op 30 juli 2014

Timeline Photos

Leuk! Het Zeeuws Archief organiseert op 13 augustus een Patriottenwandeling, onder leiding van Peter Sijnke. Van de website van het archief:

“In de jaren tachtig van de achttiende eeuw ontstond een hervormingsbeweging van de patriotten. Ze lieten zich inspireren door nieuwe ideeën uit Frankrijk. De patriotten botsten met de prinsgezinde beweging, de orangisten, wat leidde tot spanningen en oproer, onder meer in Vlissingen, Zierikzee en Middelburg.

De plundertocht langs de huizen van patriotten in Middelburg in 1787 is als venster 35 opgenomen in de Canon van Zeeland. Omroep Zeeland wijdt er op 12 augustus een televisie-uitzending aan en het Zeeuws Archief organiseert op woensdag 13 augustus 2014 een Patriottenwandeling door Middelburg met historicus drs. Peter Sijnke, langs gebouwen uit de Patriottentijd en hun verhalen.”

Er kunnen maar 25 mensen mee, dus je moet er op tijd bij zijn! Meer informatie is te vinden op www.zeeuwsarchief.nl/actueel/13-augustus-patriottenwandeling.

Afbeelding ‘De plundering van het huis Leeuwenburg van dr Lucas van Steveninck in de Lange Noordstraat te Middelburg’: collectie Zeeuws Archief

Tags:

Delen op