Geplaatst op 28 december 2016

TopFleur op het Westerscheldeplein stopt, Kapsalon Dream breidt uit

Vanochtend kregen we van Gé Henning de tip dat TopFleur aan het Westerscheldeplein in de Stromenwijk haar deuren gaat sluiten, en dat de medewerkers in de vier andere vestigingen van Mies bloemenplus zullen gaan werken. Gé wist ook al dat het pand niet leeg zou komen te staan, omdat de buren van Kapsalon Dream Middelburg gaan uitbreiden en het pand voortaan zullen huren.

We komen zelf eigenlijk nooit bij dit kleine winkelcentrum (in 2012 opgeleverd als ‘Panorama Stromenwijk’, dus het leek ons goed om er even een kijkje te gaan nemen. In de vestiging in de Albert Heijn verbond de medewerkster ons telefonisch door met eigenaar Richard Mies, die het verhaal bevestigde. Hij vertelde dat zijn huurcontract na 4,5 jaar afliep en hij had besloten het niet te verlengen. “Ik had daar nog jaren kunnen zitten hoor, zo slecht was de omzet niet, maar ik had er bij de start wel iets meer van verwacht.” Da’s een duidelijk verhaal. Eenmaal op het Westerscheldeplein zagen we dat de winkel net werd leeggeruimd. Een van de dames bleek mevrouw Mies te zijn. Aangenaam!

Bij Kapsalon Dream was de eigenaresse niet aanwezig maar de twee kapsters die er wel waren wisten ook van de hoed en rand. Binnenkort wordt de muur tussen de twee panden doorgebroken en wordt de kapsalon uitgebreid met een Beautysalon. Die zaak wordt eind januari geopend. We zijn van harte welkom.

Stiekem vragen we ons dan toch een beetje af hoe goed het gaat met dit winkelcomplex. De kapper doet er dus prima zaken (ook met veel klanten van buiten de Stromenwijk; Fia de Pree liep net binnen, zij woont in de Griffioen), maar op nummer 45 zat tot voor kort een Dierenspeciaalzaak. Die is ook gestopt. Toen we even later een paar broodjes kochten bij Bliek Meesterbakkers op het plein, en aan de medewerkster vroegen of die vestiging een beetje druk is, bevestigde ze dat. “Maar het is wel de rustigste vestiging die Bliek heeft”. Conclusies durven we er niet aan te verbinden. Laten we het er maar op houden dat de locatie voor de een een succes is, voor de ander wat minder. Voor de leefbaarheid van de wijk is het in ieder geval goed dat de voorzieningen er zijn. De wijken zijn immers ook De Stad.

Krantenknipsel De Faam 2012: Krantenbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg