array(3) {
  [0]=>
  int(45396)
  [1]=>
  int(45398)
  [2]=>
  int(45397)
}

Tourist Info blijft in De Drvkkery: Renske draagt stokje over aan Arma

Dat er van alles zou gaan veranderen bij de Tourist Info (voorheen Tourist Shop) werd vorig jaar zomer al duidelijk. Die doorontwikkeling kreeg een paar weken geleden een mooi vervolg, toen bekend werd dat Gemeente Middelburg het beheer van Tourist Info weer voor vijf jaar heeft gegund aan de De Drvkkery (zie de links onderaan).

Voor de mensen die niet goed op het netvlies hebben wat Tourist Info zoal doet hier een passage uit het persbericht:

Jaarlijks ontvangt de Tourist Info talloze bezoekers die op zoek zijn naar informatie over de stad. In dit informatiepunt worden toeristen wegwijs gemaakt voor een bezoek aan stad en omgeving. Er is een grote collectie aan wandel- en fietsroutes, Zeeuwse boeken en gratis informatiemateriaal. Vanuit de Tourist Info kan de bezoeker op ontdekkingstocht met één van onze deskundige gidsen.

Ook worden groepsarrangementen op maat geregeld, coördinatie van cruiseschepen die in Middelburg aanmeren, stadspromotie op vakantiebeurzen en het onderhouden van de website www.uitinmiddelburg.nl. Het team van de Tourist Info Middelburg bestaat uit medewerkers aan de informatiebalie, een creatieve afdeling en tien stadsgidsen.

Reden genoeg om het team van de Drvkkery te feliciteren uiteraard! Bij dezen. We vond het bericht echter ook een reden om even aan te wippen in de winkel. De manager van Tourist Info, Renske Poll, besloot namelijk dat dit dan ook maar het moment moest zijn om met pensioen te gaan.

Ze had nog best door willen werken eigenlijk. 18 jaar lang reed ze dagelijks fluitend van Schouwen naar Middelburg, om bezoekers en collega’s op weg te helpen. Nooit stond het haar tegen. “Ik vind het zó heerlijk om onder de mensen te zijn en hen wegwijs te maken. Voor mij voelde werken soms bijna als een drug waar je niet zonder kunt.”

En dat terwijl ze in 2003 al eens overwoog om te stoppen. Renske maakte zoveel mee op het gebied van toeristische informatie. Ze werkte lang voor Roompot, dat toen nog de opvolging van de vertrokken VVV verzorgde. Toen Roompot het overdroeg aan De Drvkkery, verhuisde Renske mee, om na enige tijd ook echt in dienst te gaan bij de winkel.

In al die jaren was ze niet alleen het gezicht van het informatiepunt, maar vertegenwoordigde ze de stad ook op talloze beurzen in binnen- en buitenland. Dat deed ze niet in haar eentje natuurlijk, maar een drijvende kracht was ze zeker. Ze was ook een tijd betrokken bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Een paar jaar lang was zíj́ het die er onder meer voor zorgde dat onze vergoeding naar ons werd overgemaakt. Zéér belangrijk!

Maar nu dus wél stoppen. Het idee is nog steeds even wennen voor Renske, maar tijdens dat rare lange jaar dat achter ons ligt heeft ze zichzelf er wel op voorbereid. Vervelen zal ze zich ook zeker niet, maar haar negen kleinkinderen, haar wens om allerlei soorten vrijwilligerswerk te gaan doen.

En de Tourist Info dan? Dat zit wel snor. Team Drvkkery heeft een mooie opvolger voor Renske gevonden: Arma Kleinepier. Haar gezicht kenden we al van heel andere dingen, maar over haar achtergrond wisten we nog niets. Reken maar dat die past bij deze functie. Arma is ook een echte Zeeuwse, met veel liefde voor de provincie en de stad. Ze studeerde economische geografie en toerisme, en werkte jaren als toeristisch consultant in het buitenland. Zo zat ze als zelfstandige 11 jaar in Madrid, waar ze zich vooral bezighield met bezoekers die ‘de andere kant van de stad’ wel eens wilden leren kennen. Ah! Een vrouw naar ons hart.

Arma neemt het stokje met plezier over van Renske. Ze sluit niet uit dat ze sommige dingen anders zal doen. “Er is maar één Renske. Daar komt bij dat het ‘post-corona’ sowieso anders zal zijn. Al die beurzen die Renske deed komen misschien niet eens meer terug.”

Terwijl ze vertelt stapt Arend Jan van Houte de Brasserie binnen. Hij wil Renske bedanken voor de prettige samenwerking en ontdekt ter plekke wie Arma is. “Oooh, ben jij dat!” Op dat moment leren wij dan weer dat ze ook werkt bij Kloveniersdoelen. Middelburg is soms best overzichtelijk, maar zonder goede gidsen zouden velen hopeloos verdwalen. Dat blijkt maar weer.

Bedankt voor al die jaren, Renske! Succes met alles wat je gaat doen, Arma!

Gerelateerd:

Tourist Info Middelburg weer voor vijf jaar gegund aan De Drvkkery

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De vernieuwing bij Tourist Info en de stadsgidsen van Middelburg
De vernieuwing bij Tourist Info en de stadsgidsen van Middelburg

Oplettende Middelburgers hebben het misschien al gezien: Tourist Info Middelburg, ondergebracht in De Drvkkery, is helemaal vernieuwd. De veranderingen zitten ‘m onder meer in de nieuwe servicebalie van Tourist Info […]

15 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg op de Vakantiesalon Vlaanderen
Middelburg op de Vakantiesalon Vlaanderen

Die Lange is overal. Wij wisten het eerlijk gezegd niet eens, maar Middelburg is al sinds 2005 aanwezig op de Antwerpse vakantiebeurs ‘Vakantiesalon Vlaanderen’. Dat is een samenwerking van vele […]

25 jan 2016

Volgende verhalen

Afbeelding #006 voor het verhaal Bordspellen bij Mediamarkt Middelburg
Bordspellen bij Mediamarkt Middelburg

MediaMarkt Middelburg staat natuurlijk vooral bekend om het grote assortiment elektronica die de winkel verkoopt, maar wist je dat je sinds enige tijd ook terecht kunt voor een grote collectie […]

18 mei 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Documentaireserie ‘Het Water Over’ begint op 23 mei
Documentaireserie ‘Het Water Over’ begint op 23 mei

‘We wachten het met belangstelling af’. Zo sloten we een stukje af op 11 maart 2020, over het project Het Water Over. We hadden er toen net over gehoord van […]

19 mei 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Janno den Engelsmans speelt verzoekjes vanaf de Lange Jan, a.s. zaterdag
Stadsbeiaardier den Engelsman speelt liedjes uit 65 jaar Eurovisie Songfestival

Ons feestje is het niet, dat Eurovisie Songfestival, maar we moeten ook zo eerlijk zijn om te zeggen dat we best aardig wat liedjes uit de geschiedenis ervan kunnen meeneuriën. […]

19 mei 2021