array(12) {
 [0]=>
 int(7488)
 [1]=>
 int(7489)
 [2]=>
 int(7490)
 [3]=>
 int(7491)
 [4]=>
 int(7492)
 [5]=>
 int(7493)
 [6]=>
 int(7494)
 [7]=>
 int(7495)
 [8]=>
 int(7496)
 [9]=>
 int(7497)
 [10]=>
 int(7498)
 [11]=>
 int(7499)
}

Trots zijn op Middelburg en Zeeland

‘The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams’.

Het zijn mooie teksten, die bezoekers van de open dag van University College Roosevelt vandaag op tasjes en bekers aantreffen. De bovenstaande, van Eleanor Roosevelt, zeker. Die vinden we toepasselijk bovendien, want in een week waarin het Zeeuwse nieuws wordt gedomineerd door berichten over het imago van Zeeland vinden we juist kreten van trots en hoop mooi.

‘Zeeland moet een sterk, positief en evenwichtig imago krijgen’, lezen we bij Omroep Zeeland. Nu zullen we zeker niet ontkennen dat er nog genoeg verbeterpunten zijn en als we deze maand door de stad lopen durven wij ook niet met droge ogen te beweren dat de stad bruist, maar komaan: dat is over een paar weken weer anders hoor. En er is zó veel om trots op te zijn! Dan moet je toch niet steeds in die Calimero-rol willen kruipen? Of hoort dat bij het nastreven van een goede onderhandelingspositie wellicht?

Hoe het ook zij: we leggen liever de nadruk op alle positieve aspecten. Op die vele keren dat Middelburg mooi in het nieuws kwam bij allerlei media, en opdook in allerlei lijstjes met favoriete of bestemmingen. Dat gaat dit jaar gewoon door. Vanaf maart wemelt het weer van de evenementen en toeristen. Negen op de tien exploitanten van B&B’s en hotels die wij spreken zijn meer dan dik tevreden over de bezetting, sommigen zelfs ook in deze twee magere maanden.

We mogen ook graag benadrukken wat er allemaal al wordt gedaan aan promotie. Door de Touristshop en de Gemeente, bijvoorbeeld, die meerdere keren per jaar samen op reisbeurzen in onder meer Vlaanderen staan. We noemen maar iets.

En neem nu zo’n open dag als vandaag. Marieke Van De Laar legde net kort uit hoeveel moeite UCR doet om studenten te verleiden naar onze mooie stad te komen. Dat doen ze op internationaal, nationaal én op regionaal niveau. En met succes. De dag was nog niet helemaal begonnen toen wij er waren, maar is gewoon volgeboekt hoor. Kijk maar: https://www.ucr.nl/event/open-day. Prachtig toch?

We moeten al die bezoekers, tijdelijke inwoners, initiatieven en evenementen gewoon koesteren. Dié houden alles fris en levendig.

En we moeten ook gewoon trots blijven, en nog meer dingen doen in plaats van oeverloos blijven praten over het kleine. Groots mag. Groots moet. Wij zijn De Stad! Wij zijn De Provincie!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Het nieuwe gezicht van Jeans Inn Middelburg
Het nieuwe gezicht van Jeans Inn Middelburg

Wat is de nieuwe winkel van Jeansinn Middelburg mooi geworden!   Toen we er vorige week gingen kijken moest er echt nog heel veel gebeuren, maar het team heeft het, […]

16 feb 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Het nieuwe onderkomen van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg
Het nieuwe onderkomen van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg

Gistermiddag was de openingsreceptie van het nieuwe kantoor van het Zeeuws Veilinghuis aan Kleverskerkseweg 53c. Wij namen kort ervoor alvast een kijkje in het nieuwe pand en we kunnen maar […]

16 feb 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Op de filmset van 'Grit', de korte film van Matthias Hoekman
Op de filmset van ‘Grit’, de korte film van Matthias Hoekman

Eigenlijk waren we uitgenodigd om afgelopen vrijdag een kijkje te komen nemen op de filmset van ‘Grit’, van regisseur Matthias Hoekman, maar het zat er voor ons die dag niet […]

16 feb 2020