Geplaatst op 29 oktober 2016

UCR zoekt verbinding met de Middelburgers

Heel vlot gaat het nog niet met die serie ‘De studenten zijn De Stad’, maar goed, de intenties zijn er. Wat ons wel opvalt is dat veel studenten van de University College Roosevelt hopen op het versterken van de banden met de Middelburgers. Dat is een dingetje, waar in de praktijk ook echt aan gewerkt wordt.

Twee weken geleden maakten we in het Common House aan de Lange Noordstraat kennis met Marije Sluiskes, de voorzitter van Elliott en penningmeester Marjolein Becker. Zij wezen ons bijvoorbeeld op de publiekscolleges die de UCR organiseert in november en januari. Die colleges zijn niet gratis, maar wel voor iedereen toegankelijk. Dat is al een mooie stap richting meer openheid, toch?

Vandaag lazen we in de krant dat de UCR ook plannen heeft om de Helm, het pleintje achter het Stadhuis, te gaan benutten als openluchtlokaal, waar onder meer colleges zullen worden gegeven die iedereen wél gratis mag bijwonen. Uit het artikel:

“Haar plan houdt in dat UCR er openbare lessen ‘public speaking’, retoriek, ecologie, geschiedenis, het menselijk bestaan en aardwetenschappen gaat geven. Het studentenkoor gaat er oefenen. En instellingen zoals Zeeuws Genootschap, Vleeshal, KEW/Cultuurhuis Kuiperspoort, CBK Zeeland, Zeeuws Museum en SCEZ willen er lezingen, rondleidingen, performances en workshops houden.”

Het plan valt samen met een al geplande herbestrating van de Helm. De kosten van de bouw van het buitenlokaal komen op 26.000 euro en worden gefinancierd door de UCR, Gemeente Middelburg en crowdfunding. Het lokaal wordt volgend jaar zomer geopend. We zijn benieuwd!

Gerelateerd:

Video: Marktpannenkoeken
wijzijndestad.com/2016/08/26/video-marktpannenkoeken/

Een ontgroening in Middelburg, het valt allemaal wel mee
wijzijndestad.com/2016/10/10/een-ontgroening-in-middelburg-het-valt-allemaal-wel-mee/

De studenten zijn De Stad: Eva Langerak
wijzijndestad.com/2016/07/29/de-studenten-zijn-de-stad-eva-langerak/

Over de publiekscolleges:
www.ucr.nl/news/Pages/UCR-Publiekscolleges.aspx

Artikel PZC:
www.pzc.nl/regio/walcheren/ucr-tovert-stadsplein-om-in-openluchtlokaal-1.6582417


Delen op