Geplaatst op 12 november 2016

Uit de archieven van Tilroe Optiek in Middelburg

Een paar dagen geleden kregen we van Edwin Tilroe, van Tilroe Optiek in Vlissingen, een vraag over een foto waarop zijn opa is te zien voor de noodwinkel van zijn overgrootvader, in de Tweede Wereldoorlog. Hij vroeg zich af of die noodwinkel in de Gravenstraat stond of in de Korte Noordstraat.

Voor zover wij wisten stonden alle noodwinkels (tientallen) van Middelburg langs de kaaien en de Dam, maar dat wisten we niet helemaal zeker. Nu nog steeds niet, maar het pand op de foto van Edwin blijkt inderdaad op de Turfkaai te hebben gestaan, tegenover de Vismarkt. Een oude advertentie bevestigde dat.

Als bedankje kregen we van Edwin een paar foto’s uit de familie-archieven, van de winkel Tilroe in de Lange Delft in Middelburg (Edwins opa had altijd al een zaak in Vlissingen maar diens zus en haar man waren opticiens in de Lange Delft. Toen het echtpaar in 1981 stopte had Edwins vader de kans om de zaak over te nemen, maar daar zag hij uiteindelijk van af. Toen werd de winkel overgenomen door Rinck/Groeneveld. In juni 1981, om precies te zijn). Gave beelden toch?

De kleurenfoto is gemaakt tijdens de braderie van 1980. De data van de andere foto’s zijn niet bekend. De laatste vier afbeeldingen zijn afkomstig van digitaal.dezb.nl en Middelburg Dronk.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg