Geplaatst op 29 januari 2018

Uit de geschiedenis van Bakkerij Rotte, deel 3

En meteen nog een serie beelden uit de collectie van Arie en Gre Rotte: foto’s en knipsels over de geschiedenis van de panden van de bakkerij. Ooit begonnen op de hoek van de Nederstraat en de Rotterdamsekaai, vervolgens naar de hoek Londensekaai-Nieuwstraat en tenslotte naar de Gravenstraat waar de zaak geleidelijk werd uitgebreid (o.a. door de ingebruikname van het pand waar voorheen café het Wapen van Zeeland zat, van de familie Rijn, zie middelburgdronk.nl/wiki/Het_Wapen_van_Zeeland(2)).

Het pand in de Gravenstraat werd regelmatig verbouwd en vernieuwd. Mooi zijn de foto’s van het naar binnen hijsen van een nieuwe oven. Daarvoor moest het dak aan de achterzijde er letterlijk vanaf.

Maar het meest indringend van dit alles vinden wij de ontwikkelingen in de jaren 90. Het was de periode waarin de politiek er voor koos om de binnenstad van Middelburg, stapsgewijs, autovrij te maken, met als een eindresultaat een volledig autovrije Markt. Arie vertelde ons er van alles over. Kort samengevat kun je wel zeggen dat veel kleinere ondernemers heel veel last hadden van dat besluit. De omzetten kelderden werkelijk. Dat is een onderwerp waar we later nog eens wat uitgebreider in willen duiken. Het zijn van die dingen die zeer bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van Middelburg centrum.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/uit-de-geschiedenis-van-bakkerij-rotte-deel-2/

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-arie-en-gre-de-geschiedenis-van-bakkerij-rotte-deel-1/


Delen op