Geplaatst op 25 oktober 2016

Uit de geschiedenis van Rivière (Livera) in Middelburg

Wat een leuk glimpje van een Middelburgse bedrijfsgeschiedenis! Frank Bijleveld van View49 was vorige week op bezoek bij Michel van Dis (voorheen Dis&That/Bouwman Cadeau), die bezig is in het pand op de hoek van de Markt en de Lange Delft. Hij vond daar een offerte van Philips voor de toenmalige textielwinkel Rivière, voor het aanbrengen van een neon-reclame uit 1964. Dat kostte toen al, inclusief tijdschakelklok, meer dan 2000 gulden!

We konden het niet laten om even in de beeld- en krantenbanken te kijken naar de geschiedenis van het bedrijf. Daar zagen we dat de eerste eigenaar van de winkel al adverteerde in de krant in 1862. De winkel zat toen nog op de hoek van de Markt en de Gravenstraat. Op foto’s zie je de winkel geleidelijk groter en moderner worden. Na de wederopbouw maakte Rivière plaats voor het Nederlands Koffiehuis en verhuisde zelf naar de hoek met de Lange Delft. We zien het pand daar voor het eerst op foto’s vanaf 1949.

We kunnen vanuit huis helaas nog steeds niet zoeken in de Krantenbank Zeeland na 1945, maar de winkel moet begin jaren 70 de naam Livera Middelburg hebben gekregen. Die formule werd in 1969 bedacht: www.livera.nl/over_livera. Precies weten doen we het dus niet, maar die winkel moet ongeveer 110 jaar bestaan hebben. Best indrukwekkend toch?

Overige afbeeldingen: beeldbanken Zeeuws Archief en ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.Meer verhalen over Livera Middelburg

Welkom bij de VOM, Livera Middelburg!

Het gebeurt niet zo vaak, dat we meerdere keren teruggaan naar een Middelburgse winkel, om foto’s te maken. Maar wel in het geval van Livera Middelburg. Tijdens ons eerste bezoek,…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg