Geplaatst op 11 oktober 2018

Uit de kast! Nihalia Blanken over Queer in de Stad in Middelburg

Gistermiddag hadden we bij Het Koffiepand een afspraakje met Nihalia Blanken. We kwamen een paar weken geleden met haar in contact, nadat we op Instagram het initiatief Queer in de Stad hadden ontdekt. Zij bleek de coördinator van dat evenement te zijn en vond het prima om er iets meer over te vertellen.

Nihalia legde gisteren uit dat ze het evenement vooral organiseert om jongere lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders de mogelijkheid te geven om, in een prettige en veilige sfeer, ervaringen met elkaar te delen over het uit de kast komen. Je zou het kunnen zien een als feestje met een serieuze ondertoon. Intiem, maar wel met optredens, sprekers en nog veel meer. Het event is op 31 oktober, ook in Het Koffiepand. Op wijzijndestad.com/agenda/queer-in-de-stad kun je er meer over lezen.

We vinden het grappig dat deze donderdag het verhaal als het ware verder vertelt. We spraken over de LHBT-scene in Zeeland, over het gedonder rondom de regenboogvlag in onze provincie en over de stilte rondom het COC in Middelburg. We hadden het echter niet over het feit dat het vandaag Coming Outdag is. Dat was ons gewoon even ontgaan.

Bij het openklappen van de laptop vanochtend verscheen er dan ook een grote grijns op ons gezicht. De media staan vandaag bol van de berichten over dit onderwerp, bijvoorbeeld over de nieuwe site Wezijnerwel. En die regenboogvlag? Die wappert vandaag dus op het stadhuis én bij de Abdij. Lees zelf maar:

www.middelburg.nl/Inwoners/Actueel/Nieuwsberichten/Regenboogvlag_wappert_op_stadhuis

www.omroepzeeland.nl/nieuws/108712/Jongeren-staan-centraal-op-deze-Coming-Outdag

www.pzc.nl/home/lhbt-jongeren-in-zeeland-we-zijn-er-wel~a8996adf/

www.wezijnerwel.nl/

www.lhbtnetwerkzeeland.nl/