Geplaatst op 14 augustus 2020

Uit de Middelburgse geschiedenis van BCC en Mikro-Electro

De geschiedenis van BCC (Bakker Cash & Carry) gaat terug tot 1945, toen Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West startte. Samen met zijn zoons Carel en Coos opende hij in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van ‘Radio West’. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC.

De Middelburgse geschiedenis van het bedrijf is veel korter. De keten opende in september 2009 een filiaal op ZEP Middelburg. Na de overname van alle winkels van Mikro-Electro, in 2015, bestonden er enige tijd twee winkels van BCC, in Middelburg, later werd de huur van het oorspronkelijke pand opgezegd.

Juist het feit dat BCC toen Micro-Electro overnam geeft een mooie wending aan het geheel. Toen we vanochtend op bezoek waren in de winkel waren op de begane grond net Johan en Maurice aan het werk, mannen die we al tientallen jaren kennen. Micro-Electro bestond begin jaren 70 al, maar opende de eerste Middelburgse winkel pas in 1987.

Johan is een medewerker van het eerste uur. Een zeer ervaren, altijd vriendelijke en betrokken medewerker. Dat is Maurice ook allemaal, maar hij begon eind jaren 90 pas bij het concern. Dat weten we nog precies want we waren collega’s bij Videotheek Viduet aan de Beenhouwerssingel. Juist in die periode besloot Maurice de overstap te maken naar Mikro-Electro. Daar was hij sowieso al kind aan huis, herinneren we ons.

Daarom was het zo mooi om juist die twee samen bezig te zien vanochtend. Wat ze aan het doen waren? Ze stonden een van de laatste voorradige airco’s uit te pakken. Dankzij de hitte van de afgelopen week zijn ze bijna uitverkocht. Er gingen er meer dan 200 (!) over de toonbank, in alle prijsklasses.

Toen we begonnen over de geschiedenis liep Johan even naar achter, om terug te keren met een mapje met oude foto’s, van Mikro-Electro rond 1990. Geweldig! Die hebben we meteen ingescand. De winkel zat toen nog op het oude adres. In 2001 verhuisde de zaak naar de Lange Geere, negen jaar later naar de Woonboulevard. Hoe ver je de Middelburgse geschiedenis van BCC terug laat gaan mag je zelf weten, maar wij gaan graag terug tot 1987. Ook een beetje vanwege die foto’s ja. Bedankt mannen!

www.bcc.nl/winkels/middelburg-mortiere

Op de foto’s behalve Johan en Maurice overigens ook Arnold van Rossum, die nu bij Sturm Dealer Occasions werkt.

Krantenknipsels: Krantenbank Zeeland ZB


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg