Geplaatst op 12 november 2019

Uit winkelen met De Bloemenman van de stad

“Ja, da’s een leuk idee. Dan pik ik jullie dinsdag om 06.30 uur op!” De Bloemenman van de stad was meteen enthousiast, toen we vorige week voorstelden hem te filmen tijdens het inslaan van zijn handel. Ons leek het namelijk interessant om te zien hoe het eraan toegaat bij zijn leverancier, bloemengroothandel A&A Bloemen op Arnestein.

En André stond er inderdaad hoor, vanochtend, en wij ook. We namen ter plekke eerst een bakje koffie, toen ging hij aan de slag. Terwijl hij stond te shoppen (dat duurt ongeveer een uur) beantwoordde hij al onze vragen en stelde hij ons voor aan zijn broer en diens compagnon én aan de collega’s die op dit vroege uur ook al aan het winkelen waren. We hadden er geen idee van, maar bij A&A komen de meeste klanten zelf hun bloemen uitzoeken. Ze willen, net als hun eigen klanten, alles voelen en ruiken. Misschien zelf wel beleven, wie zal het zeggen?

Feit is dat er ook vriendelijke bloemistes rondliepen uit Kapelle en Bruinisse. Ze legden uit dat ze omrijden voor zowel de kwaliteit van de bloemen als voor de gezellige sfeer bij A&A. En inderdaad, het is een groothandel waar je je meteen thuisvoelt. Iedereen loopt er rond alsof ze er zelf ook werkzaam zijn, al jaren. Een kwestie van vertrouwen is dat.

We leerden weer van alles, vandaag. Over hout op een stokje, over de populariteit van geverfde bloemen en besjes en over een uit de kluiten gewassen spruit uit Zuid-Amerika. We noemen maar een paar dingen. Tegen de tijd dat we terug waren bij de winkel in de Sint Janstraat hadden we het gevoel dat we er al een hele ochtend op hadden zitten.

We danken de Bloemenman en zijn collega’s dan ook hartelijk. Het was leuk én leerzaam. Achteraf stuurde André zelf overigens ook nog een filmpje. Die hebben we er nog even aan vastgeplakt.


Delen op