Geplaatst op 28 januari 2016

Uitreiking cheque Karel en Lenie

Vanochtend om half elf hebben Elly Boeckhout en John Schets van Weekmarkt Middelburg een cheque ter waarde van 4.163,79 euro overhandigd aan Karel en Lenie van der Linden, van de draaimolen. Dat bedrag is de afgelopen twee weken opgehaald met een gezamenlijke actie van de Weekmarkt, Middelburg Dronk en Wij zijn De Stad.

Karel en Lenie waren natuurlijk geƫmotioneerd, maar zij bedankten iedereen voor de giften en voor alle betrokkenheid. Ze ervaren dat als hartverwarmend. Tegenover Omroep Zeeland en de PZC liet het echtpaar weten dat de draaimolen op de Markt zeker terug zal komen.

Toen we even apart stonden met Karel liet hij weten dat de afgelopen periode nogal overweldigend was, in vele opzichten. Maar ondanks alles zitten hij en zijn vrouw nog vol goede moed. Ze kregen veel hulp aangeboden, een ‘kermismakelaar’ is op zoek naar een nieuwe draaimolen en van vrienden mogen ze tijdelijk gebruik maken van een appartement, waar ze gelukkig ook alle privacy hebben.

En het voelde een beetje als een ongepaste vraag, maar omdat zoveel mensen er over begonnen tijdens de inzameling wilden we het toch graag weten, als Karel daar geen bezwaar tegen had: waren ze nu verzekerd tegen deze ellende of niet? Karel meldde dat ze inderdaad verzekerd zijn, maar wel op basis van een taxatie van vele jaren terug. Er valt nog niet heel veel over te zeggen, maar ze zullen nooit terugkrijgen wat ze hadden.

Maar goed, al was dat wel zo: het is het echtpaar gewoon van harte gegund. We wensen hen veel sterkte met de wederopbouw van hun leven.

Op 13 februari is er overigens ook nog een benefietdag in de Machinefabriek in Vlissingen. Meer informatie daarover is onder meer te vinden op:
www.evenementenmiddelburg.nl/events/future/benefiet-dag-timmerfabriek-vlissingen
en
www.facebook.com/events/1674227089533745

Tags:

Delen op