array(5) {
  [0]=>
  int(42878)
  [1]=>
  int(42876)
  [2]=>
  int(42875)
  [3]=>
  int(42877)
  [4]=>
  int(42874)
}

Valentijnsdag 2021: Middelburg wandelt

‘There never was anyone yet
that could escape love
and never shall be
Never so long as beauty shall be
Never so long as the eyes can see’

– Longus, Daphnis and Chloe –

Valentijnsdag: je vindt het een mooi moment om liefde te benadrukken, of je vindt het commerciële onzin. Dat mag allemaal hè. We zitten zelf meestal in het tweede ‘kamp’, maar dit jaar leek het ons wel eens aardig om de liefste vrouw ter wereld te verrassen met een gezellige box vol lekkernijen van Fromagerie Forianne. Mmmmm!

Blijkbaar waren we niet de enigen, die bedachten dat liefde soms door de maag gaat. Zo zagen we in Instagram Stories een flinke rij staan bij HoneyPie, vol geliefden die taartjes kwamen scoren op deze romantische dag.

Maar de leukste actie van vandaag is misschien wel die van De Herberg. Daar doen ze al een tijdje geen afhaal meer, maar voor deze gelegenheid konden vijfenveertig tortelduifjes een speciale linnen tas van Hotel Bruno bestellen, die een route door Middelburg en over het Bolwerk bevat. Die tassen waren in mum van tijd uitverkocht.

In de tassen zitten verder krijtjes om de naam van je lief ergens op straat te schrijven, prosecco om samen op een bankje op te drinken, een roos van Bloemen van Koen, een wegwerpcamera om romantische kiekjes te maken, chips, én bonbons van Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken. Op het Bolwerk krijgen de verliefde wandelaars dan ook nog eens een bekertje Glühwein of warme chocomel.

Dat is toch gewoon een leuk idee zo, zelfs als je niet van Valentijnsdag houdt? Het past in ieder geval prima bij deze dag. De mensen die niet schaatsen zijn aan het wandelen, zo lijkt het. En niks niet kniezen en bevriezen, maar proosten. Op de liefde…of op betere tijden.

Cheers to that!

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Barbara Oomen
Zij zijn De Stad: Barbara Oomen

Als ik Barbara Oomen (1969) met een enkel woord zou moeten omschrijven, dan zou ik kiezen voor ‘aanstekelijk’. Mijn keuze had net zo makkelijk kunnen vallen op ‘overweldigend’ (in de […]

15 feb 2021
Afbeelding #010 voor het verhaal Een glimp van 65 jaar Peca Herenmode: de heropening in 1973
Een glimp van 65 jaar Peca Herenmode: de heropening in 1973

We overdrijven het delen van foto’s van (her-) openingen van Middelburgse winkels van weleer misschien een beetje, maar we vinden de beelden gewoon té leuk om te bewaren voor later. […]

15 feb 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Een tijdelijke expositie van Kunstuitleen Zeeland in de Lange Delft
Een tijdelijke expositie van Kunstuitleen Zeeland in de Lange Delft

Ha, dat is toevallig: het vorige bericht ging over de heropening van het pand aan Lange Delft 46 in 1973. Zojuist lezen we bij CBK Zeeland dat dit pand nu […]

15 feb 2021