Geplaatst op 03 februari 2016

Van Latijnse School tot Nehalennia: 650 jaar gymnasium in Middelburg

Al in 1365 werd de Latijnse School geopend in Middelburg. Veel later ging de school op in de Stedelijke/SSGM en weer later in Nehalennia. Het gymnasium verhuisde mee, van Latijnse Schoolstraat naar Sint Pieterstraat en uiteindelijk de Breeweg. In maart wordt het 650-jarig bestaan van de school alsnog gevierd met een tweedaagse reűnie. Oud-leerlingen kunnen zich daar voor inschrijven via www.gymnasiummiddelburg.nl.

De organisatie, die ook is te vinden op de Facebookpagina 650 jaar gymnasium in Middelburg, is ook op zoek naar oude foto’s. Wij zochten en vonden er alvast een paar in de beeldbanken van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en het Zeeuws Archief, en op de site van Middelburg Dronk. En hoewel wij zelf niet op het gymnasium zaten, roepen die beelden toch weer veel herinneringen op.

Gym van de heer Slik in de Sint Pieterstraat, muziekles van Leo Dreessen. Een pakje shag kopen voor Gé Daamen op het Damplein. Fruitvliegjes loslaten tijdens de lessen van meneer Ras. En conciërge Dekker natuurlijk, met zijn kassen vol cactussen, in wiens kantoortje het altijd wemelde van de jongedames. Over die 5 jaar aan de Churchilllaan hebben we het dan nog niet eens. Een mooie tijd hoor. Zij waren De Stad, zijn zijn De Stad!

Het programma voor 18 en 19 maart is te vinden op www.gymnasiummiddelburg.nl/agenda.php.

Tags:

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg