Geplaatst op 30 maart 2019

Van winkelkast tot kunstobject: het interessante tweede leven van een Billy

Over IKEA gesproken: gisteren vertelde Roos Gortzak, directeur van de Vleeshal, een mooi verhaal. In de expositie van Kaspar Müller, die vanmiddag wordt geopend, staat ook een Billy, die Roos en Kaspar (die in Middelburg logeert) vonden in de etalage van De Burcht, de spellenwinkel op Plein 1940, die vorige week zaterdag voor de laatste keer open was. Zie de twee foto’s die ze allebei namen, zonder dat van elkaar te weten.

Ze kochten de legendarische kast (in 2009 waren er al meer dan 41 miljoen exemplaren van verkocht) voor 10 euro. Nu maakt de kast deel uit van ‘Allegiance & Oblivion’. Zo wrikt Müller lekker aan het dunne scheidslijntje tussen kunst een gebruiksvoorwerpen. De pilonen ernaast lijken van plastic, maar zijn geblazen van glas, net als al de kleurrijke ballen die nu in Vleeshal hangen.

Een bijzonder tweede leven voor zo’n kast. Die straks dan misschien wel in een galerie in Berlijn staat en als kunstobject wellicht opeens veel meer waard is. En dát is geen aprilgrap 🙂

En nu we het toch over vandaag hebben. Het is ook de allerlaatste openingsdag van Zeeland Plaza. Je laatste kans dus voor een koffie en een versnapering op die locatie. Expresszo bestaat vandaag zeven jaar, en viert dat ook de hele dag. Van harte, Expresszo!

Tot slot het vermelden waard: bij The Tosti Club is een hoekje ingericht voor Channa, waarover we begin deze maand schreven. Channa die een operatie in de VS moet ondergaan. Dáár kan het werk van Annika van Balen nu ook gekocht worden. Mooi!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/waarom-channa-hulp-kan-gebruiken/

De Agenda:

wijzijndestad.com/agenda/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg