Geplaatst op 14 februari 2017

Vanaf 4 maart in de Lange Geere: Woonkunst Middelburg

Vanaf 4 maart a.s. is Middelburg weer een nieuwe winkel rijker! Op die dag opent Francisca van der Kleij (Francis voor intimi) haar winkel ‘Woonkunst Middelburg’ aan Lange Geere 16. Wij mochten vandaag alvast een kijkje komen nemen, want ze is al een heel eind met de inrichting van de zaak.

We hadden begin vorig jaar al eens contact met haar vriend Rob van Keulen. Het stel had het pand toen net gekocht. Rob is een Zeeuw, maar Francisca is van oorsprong een Haagse, die later 20 jaar lang in het Brabantse Uden woonde en werkte. Sinds 10 jaar heeft ze een relatie met Rob en pendelde ze wekelijks tussen Brabant en Zeeland, want ze was niet alleen verliefd geworden op hem, maar ook op onze provincie. Nu is het zover: wonen in Veere en werken in Middelburg, hoe mooi wil je het hebben?

Aan woon- en interieurwinkels geen gebrek in Middelburg natuurlijk, maar Francisca voegt toch weer van alles toe aan het segment. Ze koopt klein en uniek in, en wisselt vaak van aanbod. Ze maakt ook veel zelf. Ze stoffeert bijvoorbeeld stoelen, maar maakt ook kussens waarin ze borduurwerken verwerkt. Dat zagen wij, als interieurleken, inderdaad nog niet eerder. Wat Francisca (aaah, mogen wij al Francis zeggen?) ook doet is workshops verzorgen. Daarover kun je alles lezen op haar website, die vandaag is gelanceerd: www.woonkunstmiddelburg.nl. Die workshops zijn zeer betaalbaar volgens ons, maar je zal het net zien: de workshop die ons het meest intrigeert is net het prijzigst. Die heet ‘Recycled Kids’. Dan neem je zelf kleertjes mee van je kind, waar je dan vervolgens een pop van maakt, samen met Francis. Voor dat geld krijg je dan wel en de pop, en de workshop, en een lunch. Nu ja, bekijk de foto’s en de website, en je krijgt al een vrije goede indruk, hopelijk.

We spraken met Francis (ja hoor, daar gaan we) ook even over het pand. Eigenlijk zijn dat twee panden, met twee adressen. Dat zagen we pas echt toen we aan de achterkant stonden. Ze vroeg zich af of er eerder al winkels hadden gezeten. Dat klopt inderdaad. In de jaren 80 zat daar het NBBS reisbureau, en rond 1980 een soort servieswinkel, Studio Geere. Voor die tijd woonde op dat adres G.J. van der Welle, die had daar (zeker) vanaf de jaren 50 tot begin jaren 70 een brandstoffenhandel. Maar in de nadagen van dat bedrijf was de hele straat een bouwval. Daar hebben we in de Beeldbank Zeeland ook nog even een foto van opgesnord. Dan ziet het er anno 2017 toch een stuk beter uit.

Succes met je winkel Francis. We komen op 4 maart nog even kijken!

www.woonkunstmiddelburg.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/11/18/interieur-t-hofje-tijdelijk-in-de-lange-geere-in-middelburg

Foto Lange Geere jaren 70: Jaap Wolterbeek
Foto jaren 80: Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Delen op