Geplaatst op 18 mei 2017

Vanaf augustus 2017 aan de Seissingel in Middelburg: Hotel de Sprenck

Jaaaa: we mogen er eindelijk iets over schrijven!

We krijgen al maanden tips van mensen, over de activiteiten in en rondom dat prachtige pand ‘De Sprenck’ aan Seissingel 4, maar we konden en wilden daar niks mee doen omdat we de nieuwe eigenaars hadden beloofd daarmee te wachten tot alle vergunningen en procedures rond waren. Het valt niet mee om zulk mooi nieuws ruim een half jaar voor je te houden, maar het toffe is dan wel dat we, nu alles inderdaad rond is, meteen een berichtje kregen van Ruben de Pagter en Patricia Wortelboer, dat we van harte welkom waren om een kijkje te komen nemen.

Voor de mensen die het nog niet wisten: dit monumentale pand, waar voorheen Arduin was gevestigd, gaat een hotel worden: Hotel de Sprenck. De Facebookpagina is zojuist ook online gegaan. Ruben en Patricia zijn de nieuwe eigenaars sinds december, maar ze waren al bezig met hun plannen in het voorjaar van 2016. Het stel is al eigenaar van Hotel Zilt in Vlissingen maar toen De Sprenck op de markt kwam (weten jullie nog, dat filmpje van Sebastiaan Hoekman?) waren ze meteen verkocht: Seissingel 4 is een perfecte locatie voor een hotel.

We zijn zojuist rondgeleid door het pand maar we hebben afgesproken dat we van de verbouwing nog geen foto’s plaatsen. We komen er in de komende maanden nog uitgebreid op terug. Een paar weetjes kunnen we hier wel al delen:

– Het hotel krijgt in totaal 18 kamers
– De Sprenck wordt geopend in augustus 2017
– Ruben en Patricia hebben allerlei vacatures. De details daarvan verschijnen binnenkort op de Facebookpagina
– Ruben en Patricia wonen nu nog in Vlissingen, maar gaan zelf ook op het terrein wonen, achter het hotel. Hun huis is in aanbouw
– Hotel Zilt (ook 18 kamers) wordt niet verkocht. Ruben en Patricia gaan de zaken combineren

We kunnen ook nog melden dat wij zelf nu al diep onder de indruk zijn. Je ziet en voelt direct die geweldige uitstraling van de toekomstige lobby, receptie en het bestaande trappenhuis, je wordt spontaan verliefd op die prachtige kamers aan de voorzijde. In de tuin zou je ook meteen het liefst willen gaan zitten, gewoon, omdat ‘ie zo mooi is. En dan dat uitzicht vanaf het dak van het gebouw! Wij werden er stil van.

Dit wordt een aanwinst hoor mensen, voor Middelburg zowel als voor Zeeland.

We wensen Ruben en Patricia veel succes met de rest van de verbouwing. Hopelijk tot gauw!


Delen op