Geplaatst op 20 oktober 2018

Vanaf december 2018 op het Damplein in Middelburg: restaurant La Presa

Mooi nieuws!

“We gaan er binnenkort ongetwijfeld meer van horen!”, schreven we afgelopen woensdag optimistisch, toen we het hadden over de nieuwe huurders van Damplein 44. Vanochtend gebeurde dat inderdaad: we kregen een berichtje van Jelina Rensink, die schreef dat zij en haar vriend Jesse de Vries er een zaak gaan beginnen. Ze zijn al flink aan het klussen in het pand en wilden best alvast iets kwijt over hun plannen. Toen we dat lazen sprongen we natuurlijk meteen op de fiets.

Jesse en Jelina zijn bekende gezichten in de Middelburgse horeca. Jelina werkte onder meer bij Hildernisse eten & drinken, Jesse bij Café Restaurant “De Mug”. Nu beginnen ze samen restaurant La Presa (dat in het Spaans ‘De Dam’ betekent).

La Presa wordt een zaak met een wereldkeuken, waarin shared dining centraal staat. Ook de grill speelt een grote rol. In de zaak kun je vanaf december ook terecht voor dry aged vlees, dat je ter plekke aanwijst in de rijpingskast, waarna de kok het voor je afsnijdt.

Ook cocktails maken deel uit van de plannen van het stel. Jesse vertelde dat hij ook een paar jaar in een cocktailbar op Aruba heeft gewerkt, waar hij de kneepjes van het vak heeft geleerd.

Het klinkt allemaal prima, wat ons betreft. En het is super dat er zo snel een mooie nieuwe bestemming is gekomen, daar op de plaza de la presa!

Over dik een maand komen we er op terug, uiteraard. Succes met de verbouwing, Jelina en Jesse!Meer verhalen over La Presa

Een kijkje bij Kitchen & Bar La Presa in Middelburg

De officiële opening van La Presa op het Damplein is pas aanstaande woensdag, 5 december, maar vanochtend begrepen we van kok Jeroen Van der Hofstede dat de nieuwe zaak vanavond…

Lees meer