Geplaatst op 22 november 2014

Vanaf nu op het Damplein: Poolse delicatessen

Jawel! Deze week is de winkel in Poolse delicatessen aan Damplein 30 geopend. Die opening kondigden we hier eerder al aan. We zijn uiteraard even kennis gaan maken. De medewerkers legden ons graag uit wat de winkel (een sklep in het Pools) te bieden heeft.

Allereerst is het goed om te weten dat de winkel nog niet compleet is. Officieel opent de zaak pas op 1 december. Vanaf dan zullen er ook verse producten worden verkocht, zoals vlees.

De winkel richt zich natuurlijk ook op Polen die in Nederland wonen en werken, maar iedereen is welkom, dat spreekt voor zichzelf. In de zaak zie je behoorlijk veel dingen liggen die wij ook kennen uit de supermarkt maar de dames vertelden wel dat veel producten niet te vergelijken zijn. De mayonaise smaakt bijvoorbeeld heel anders en een van hun favorieten is een populair vruchtensapje in een flesje, dat maar 60 cent kost.

De winkel heeft ook bier in overvloed. Een halve liter blik kost 1,10 euro, een flesje 1,35. De meeste van die merken zijn niet verkrijgbaar in gewone supermarkten, hoewel Albert Heijn inmiddels wel twee merken heeft, volgens hun.

De dames hoefden niet zo nodig op de foto maar vonden het leuk om even te kletsen over Middelburg en de zaak. Wel een beetje stom: we vergaten de naam van de winkel te vragen. Voorlopig houden we het maar even op de naam ABCD. Binnenkort dus met een uitgebreid assortiment.

Wij zijn De Stad wenst deze winkel veel plezier én zakelijk succes in Middelburg. Welkom!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2014/11/05/een-nieuwe-bestemming-voor-damplein-30


Delen op