Geplaatst op 31 juli 2019

Vanaf nu te zien in De Drvkkery: het stadhuis van Middelburg in LEGO

Weten jullie nog, die oproep van een maand geleden, waarin we voor Jeroen Struijs uit Reeuwijk op zoek waren naar een mooi plekje voor zijn kunstwerk: het stadhuis van Middelburg, gebouwd in LEGO? Die oproep kreeg veel reacties.

Het nagebouwde monument was overal welkom. Bij de Gemeente Middelburg in het Stadskantoor bijvoorbeeld, bij University College Roosevelt in het stadhuis zelf, bij diverse winkels, een LEGO-beurs buiten Zeeland, een verzorgingstehuis, een museum én bij De Drvkkery.

Toen we alle namen doorgaven aan Jeroen liet hij weten dat hij erg blij was met alle belangstelling, maar uiteindelijk had gekozen voor De Drvkkery omdat die winkel centraal ligt, vaak open is en veel bezoekers heeft. Een begrijpelijke keuze wel.

Vanochtend heeft Jeroen het stadhuis in elkaar gezet, achterin de Drvkkery. Vanuit de regionale media was er meer dan genoeg belangstelling. In een filmpje legt Jeroen uit waarom het bouwwerk niet te koop is.

Je kunt het stadhuis tot half oktober zelf bewonderen in de winkel. Let dan vooral ook even op de kast áchter het stadhuis. Daarmee laat Fred van de Drvkkery mooi zien hoe je inspeelt op acties als deze. Dozen met LEGO, boeken over het Stadhuis en Middelburg: zo doe je dat dus 🙂


Delen op