array(6) {
 [0]=>
 int(6283)
 [1]=>
 int(6284)
 [2]=>
 int(6285)
 [3]=>
 int(6286)
 [4]=>
 int(6287)
 [5]=>
 int(6288)
}

Vanaf vandaag: Stewards in Middelburg Centrum

Steward. zn. ‘hofmeester op een schip; mannelijke bediende in een vliegtuig’. Ontleend aan Engels steward ‘hofmeester’ [ca. 1450; OED], ontwikkeld uit Oudengels stīward, stigweard ‘beheerder van een huishouding’.

 

Vanochtend keken we in het ondernemerslokaal op het Zusterplein even mee met de briefing van de eerste zeven stewards. Die staan vanaf vandaag, voor zolang het nodig is, bij de entrees van de binnenstad, dus in straten als de Lange Noordstraat, de Vlasmarkt, Langeviele en de Segeersstraat.

 

Uit de nieuwsbrief van de VOM, van gisteren:

 

* De VOM zal op drukke dagen, de donderdagen en zaterdagen, te beginnen morgen donderdag 14 mei Stewards plaatsen bij belangrijke toegangswegen om het publiek vriendelijk op de hoogte te brengen van de geldende maatregelen in de binnenstad om deze bezoeker zo’n veilig mogelijk gevoel te geven.

 

* De VOM heeft geadviseerd om de winkelpaden zoveel mogelijk vrij te maken voor winkelend publiek.

 

* Dit houdt concreet in dat er tussen 11.00 en 18.00 uur geen auto- en fietsverkeer plaatsvindt in de binnenstad. Hierop gaat ook gehandhaafd worden.

 

* De bezoeker gevraagd wordt door de stewards en d.m.v. borden de fiets te plaatsen op de daarvoor bestemde plekken.

 

* Nieuwe fietsparkeerplekken zullen hiervoor tijdelijk gemaakt gaan worden op diverse punten. Dit zal ten koste gaan van een aantal autoparkeerplaatsen. In het college van B&W van a.s. dinsdag zal hierover een besluit worden genomen.

 

* Ook het tijdelijk verwijderen van fietsbeugels hoort tot dit besluit.

 

* De plantenbakken uit de Langeviele zijn tijdelijk geplaats op de brug aan het einde van de Langeviele.

 

* Zwerffietsen zullen de komende weken door de gemeente uit het winkelcentrum worden verwijderd.

 

* De stewards zullen de bezoekers ook vragen om zoveel mogelijk rechts aan te houden van de looprichting.

 

Wat vragen wij, Gemeente en VOM, nog aan ondernemers?

 

* Vraag aan uw personeel om hun fiets niet in de winkelstraten te plaatsen maar op de aangegeven fietslocaties of indien mogelijk binnen in uw bedrijf.

 

* Als je uitstalling hebt voor je bedrijf probeer deze zoveel mogelijk binnen te houden of indien echt niet mogelijk zo dicht mogelijk tegen de gevel te plaatsen. Dit is echt in het belang om de veilige ruimte te creëren.

 

* Kijk naar uniforme openingstijden. De landelijke en lokale overheid vraagt om mee te denken in verruiming van de openingstijden.

 

* Hebben jullie of weten jullie nog vrijwilligers die mee kunnen helpen als Steward in de stad. Familie, personeel dat wel betaald wordt maar (nog) niet werkt, vrienden of ….?

Zie ook:

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/meer-ruimte-hoe-middelburg-werkt-aan-een-15-meter-proof-binnenstad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Restaurant De Eetkamer Middelburg stopt na 27 jaar
Restaurant De Eetkamer Middelburg stopt na 27 jaar

Wát zeg je? Is het echt waar? Gaat restaurant De Eetkamer stoppen? Inderdaad, beste mensen: na zevenentwintig jaar stoppen Jan en Emma de Pree met hun mooie zaak in de […]

15 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Een beetje vrolijkheid: vlaggetjes boven de Segeersstraat
Een beetje vrolijkheid: vlaggetjes boven de Segeersstraat

Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Vanaf vandaag wordt de Segeersstraat opgevrolijkt door talloze, kleurrijke vlaggetjes. En wat we vermoedden bleek te kloppen: die zijn, net als […]

15 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Een tijdelijke invulling van Nieuwe Burg 30-32 in Middelburg
Een tijdelijke invulling van Nieuwe Burg 30-32 in Middelburg

Het pand aan Nieuwe Burg 30-32, waar voorheen Intertoys is gevestigd, is zo’n pand waarover sinds het vertrek van de speelgoedwinkel wel het een en ander over te doen over […]

15 mei 2020