Geplaatst op 20 maart 2019

Verkocht met herbestemming: woningen in het voormalige Nan King

Het is al behoorlijk lang geleden dat we schreven over ontwikkelingen op en rondom de Varkensmarkt in Middelburg. Dat is niet voor niets. Er zijn dingen die we al máánden (of sinds kort) weten, maar waar we op verzoek nog niet over schrijven. Er zijn echter ook dingen die we nog niet goed op een rij hebben, of beter gezegd: hadden. De stand van zaken m.b.t. de panden van het voormalige Nan King bijvoorbeeld.

In november 2016 bezochten we het vrij legendarische Chinees-Indische restaurant voor de laatste keer, namens Middelburg Dronk. We spraken toen onder meer met Carla Yau. Op Middelburg Dronk is dat verslagje terug te lezen. De foto’s zijn van die middag.

In het najaar hoorden we al een paar keer waaien dat de panden eindelijk verkocht zouden zijn. We namen toen dus even contact op met Arjen de Pagter want het gebeurt regelmatig dat hij meer weet. Maar in dit geval was híj de koper nu eens niet. Vandaag ontvingen we een foto van Joan Francke, die ons wees op het feit dat de borden ‘te koop’ van de gevel zijn gehaald. We besloten daarop maar eens te bellen met Erik Deijnen. Of hij misschien meer weet?

En jawel: Erik is dus de nieuwe eigenaar van de twee panden. Hij kocht ze maanden geleden al. Er komt geen nieuwe horecabestemming op die locatie: het worden (weer) woningen. Maar voordat het zover is geeft Erik nog wel een (besloten) feest in het voormalige restaurant, samen met Joris, Marcel en Arjen. Het thema? ‘Nog 1 keer naar Nan King’. Met een grote rijsttafel, livemuziek, drank en een speciale act. Onnodig te zeggen dat we daar uiteraard een discreet verslag van hopen te maken 🙂

Zie ook een oude column van 2015, ‘Naar de Chinees?‘:

En oh ja: het oude café De Vriendschap krijgt ook een nieuwe bestemming. Ook geen horeca. Daar komen we later op terug 🙂


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg