array(1) {
  [0]=>
  int(38720)
}

Verkocht, verhuurd, verhuisd: Middelburg in beweging

Zoals eerder al gemeld zijn nieuwtjes over vastgoed en nieuwe bestemmingen in Middelburg altijd lastig. We respecteren het circus rondom handtekeningen en vergunningen en zijn daarom -meestal op verzoek- terughoudend bij het melden van mutaties. Maar één ding is zeker: achter de schermen gebeurt er heel veel momenteel. Veel ondernemers zijn bezig met nieuwe panden. Sommige dingen zijn al wel openbaar, andere nog niet.

Gravenstraat 17 is verhuurd. Naar wij begrepen komt daar een kapper in. “Nóg een kapper?” horen we dan vaak. Begrijpelijk, maar die branche is altijd in beweging. Zo lezen we ook dat een andere kapper mogelijk gaat verhuizen. De panden van Christian Kappers op het Damplein staan in ieder geval te koop. Dat geldt overigens ook voor de voormalige Sauna. Fancy stuff.

Op het Damplein staat nog meer te gebeuren. We schreven recent al over een paar nieuwe bestemmingen (Burger Bistro en Damplein 27, de voormalige Tropen) maar in het najaar komt er nog meer nieuws daar, over panden waar wij zelf niet meteen beweging hadden verwacht. Stay tuned!

Terug naar de Gravenstraat. Nummer 12 is verworven door De Pagter Vastgoed en wordt nu verhuurd voor minder dan 1000 euro per maand. Check.

Voor wat betreft de Langeviele kunnen we melden dat 1 van de 3 eenheden van het voormalige Blankenburgh een nieuwe bestemming heeft. Daar komt een zaak die al langer in Middelburg centrum is gevestigd. Dat Bever komt schreven we onlangs ook al, maar dat bleek toen toch nog niet helemaal zeker te zijn. Het schijnt inmiddels wel beklonken te zijn. Feit is in ieder geval dat Bever ons vorig weekend in een berichtje liet weten op zoek te zijn naar personeel. Op 25 juli a.s. is er een informele wervings- en sollicitatiedag bij Cycle Hub.

Ook twee interessante panden die verkocht zijn (eentje onder voorbehoud): Lange Noordstraat 23 en Verwerijstraat 28. Van dat eerste pand weten we verder niets maar dat tweede pand wordt zo goed als zeker gekocht door ondernemers die nog veel meer plannen hebben, waarover later hopelijk meer.

Wat ook nog steeds staat is de naderende verhuizing van meerdere uitzendbureau’s. Er gebeuren interessante dingen in de Gortstraat. Er komen nog enkele wijzigingen in de Geerepassage. In de Lange Noordstraat komen er ook nog mutaties. En al die verbouwingen in de Korte Noordstraat (de oude slagerij en centrum voor Fysiotherapie)? Dat worden schijnbaar appartementen. Dat geldt ook voor het voormalige pand van Ko D’ooooooor en de Revolution Galery in de Lange Noordstraat. De verbouwing van dát pand vordert gestaag.

Dat is het wel zo’n beetje voor nu. Zitten we vooral nog met de vraag wat er toch gaat gebeuren met alle panden van Arduin. We zagen de firma Vogel onlangs voor het pand van het voormalige Di-Vers in de Vlasmarkt staan, maar meer dan dat kunnen we niet melden. Dat komt vast nog wel. De appartementen daar schuin tegenover zijn inmiddels wel gereed. Daar wijden we zo een afzonderlijk bericht aan.

Wij zijn de veranderingen!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Rens Petiet!
Welkom bij de VOM, Rens Petiet!

Wij zijn blij met álle nieuwe leden van de VOM, maar dat Rens en Iris van Rens Petiet zich ook hebben aangesloten bij de ondernemersvereniging en Wij zijn De Stad […]

22 jul 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg Winkelstad, de 2e editie
Middelburg Winkelstad, de 2e editie

Weten jullie nog, dat boekje ‘Middelburg Winkelstad’ dat Drukkerij Meulenberg B.V. uitgaf in mei van dit jaar? Daar bleek zoveel vraag naar te zijn dat de drukkerij net twee maanden […]

22 jul 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal De Lange Jan Challenge 2017
De Lange Jan Challenge 2017

Goed bezig, die Martijn de Vries van Runderground. De hardloopwereld wemelt van de evenementen en wedstrijden, maar na de Halloweenrun & wandeltocht Middelburg weet hij toch wéér een uitdaging met […]

22 jul 2017