Geplaatst op 04 april 2020

Verlangen naar volle Middelburgse terrassen

“Moeten jullie niet lekker buiten gaan zitten? Het is heerlijk joh!”

Het is een vraag die ons, ieder jaar weer, talloze malen wordt gesteld vanaf het moment dat de Middelburgse terrassen weer in gebruik zijn genomen. Ons antwoord is in negen van de tien gevallen ontkennend. “Nee, dat moeten we niet. Van die zon krijg je alleen maar vlekken.”

We zijn namelijk wel dol op het kroegleven, maar terrastijgers kun je ons niet noemen, tenzij je al die sigaretjes onder de horecaparasols meetelt. Wij zitten zelf eigenlijk het liefst aan de bar, bij voorkeur in een half lege tent. Dát is voor ons het ideale kroegbezoek.

Hoe gek is het dan dat we nu opeens wél verlangen naar de Middelburgse terrassen? We denken terug aan die zaterdagen in april vorig jaar. Er was nog helemaal geen sprake van grote evenementen. De zón was het evenement. Ze waren afgeladen toen, die terrassen. Overal. Op het Damplein, onder de Lange Jan, op de Markt en Pottenmarkt, op de Vlasmarkt, Plein 1940 en aan het water.

Nu we die foto’s terugkijken beseffen we: soms mis je dingen vooral om de doodeenvoudige reden dat ze niet meer kunnen of mogen. Iets met verboden vruchten die het lekkerst zijn.

Hoe dan ook: wij missen de Middelburgse horeca. April gaat ‘m niet meer worden, dat weten we nu, en mei zal ook nog wel niet helemaal als vanouds zijn. Maar juni moet toch weer kunnen? Aaaah? Toe?

Hou vol horecaondernemers, hou vol!

En jullie mensen, houden jullie het een beetje vol zonder jullie favoriete horecazaken?

Zonnige Middelburgse terrasen, april 2019:

wijzijndestad.com/verhalen/zonnige-middelburgse-terrassen-20-april-2019/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg