array(1) {
  [0]=>
  int(7140)
}

Verlangen naar volle Middelburgse terrassen

“Moeten jullie niet lekker buiten gaan zitten? Het is heerlijk joh!”

Het is een vraag die ons, ieder jaar weer, talloze malen wordt gesteld vanaf het moment dat de Middelburgse terrassen weer in gebruik zijn genomen. Ons antwoord is in negen van de tien gevallen ontkennend. “Nee, dat moeten we niet. Van die zon krijg je alleen maar vlekken.”

We zijn namelijk wel dol op het kroegleven, maar terrastijgers kun je ons niet noemen, tenzij je al die sigaretjes onder de horecaparasols meetelt. Wij zitten zelf eigenlijk het liefst aan de bar, bij voorkeur in een half lege tent. Dát is voor ons het ideale kroegbezoek.

Hoe gek is het dan dat we nu opeens wél verlangen naar de Middelburgse terrassen? We denken terug aan die zaterdagen in april vorig jaar. Er was nog helemaal geen sprake van grote evenementen. De zón was het evenement. Ze waren afgeladen toen, die terrassen. Overal. Op het Damplein, onder de Lange Jan, op de Markt en Pottenmarkt, op de Vlasmarkt, Plein 1940 en aan het water.

Nu we die foto’s terugkijken beseffen we: soms mis je dingen vooral om de doodeenvoudige reden dat ze niet meer kunnen of mogen. Iets met verboden vruchten die het lekkerst zijn.

Hoe dan ook: wij missen de Middelburgse horeca. April gaat ‘m niet meer worden, dat weten we nu, en mei zal ook nog wel niet helemaal als vanouds zijn. Maar juni moet toch weer kunnen? Aaaah? Toe?

Hou vol horecaondernemers, hou vol!

En jullie mensen, houden jullie het een beetje vol zonder jullie favoriete horecazaken?

Zonnige Middelburgse terrasen, april 2019:

https://wijzijndestad.com/verhalen/zonnige-middelburgse-terrassen-20-april-2019/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een bijzondere geschiedenis: het Anatomisch Theater in de Nieuwstraat in Middelburg
Een bijzondere geschiedenis: het Anatomisch Theater in de Nieuwstraat in Middelburg

Waren we gisteren nog een beetje weemoedig over het feit dat buitenspelen tot een minimum moet worden beperkt; vandaag verbazen we ons nog maar eens over het feit dat de […]

5 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Bahaar Markt opent een tweede zaak in de Lange Delft in Middelburg
Bahaar Markt opent een tweede zaak in de Lange Delft in Middelburg

Da’s nou eens leuk en positief nieuws op deze zonnige zondag: er is beweging in het pand aan Lange Delft 117, waar in de wintermaanden Van Delft De Pepernotenfabriek tijdelijk […]

5 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg: om stil van te worden
Middelburg: om stil van te worden

Om stil van te worden. Bedankt, Noëlle van Doorn!

6 apr 2020