array(20) {
 [0]=>
 int(30830)
 [1]=>
 int(30831)
 [2]=>
 int(30832)
 [3]=>
 int(30833)
 [4]=>
 int(30834)
 [5]=>
 int(30835)
 [6]=>
 int(30836)
 [7]=>
 int(30837)
 [8]=>
 int(30838)
 [9]=>
 int(30840)
 [10]=>
 int(30841)
 [11]=>
 int(30842)
 [12]=>
 int(30843)
 [13]=>
 int(30844)
 [14]=>
 int(30845)
 [15]=>
 int(30846)
 [16]=>
 int(30847)
 [17]=>
 int(30848)
 [18]=>
 int(30849)
 [19]=>
 int(30850)
}

Verzachting: de Tactiel Stimulering van Loes Beenhakker

Hoe het nu precies zo kwam weten we zelf ook niet, maar voor ons stonden de afgelopen weken in het teken van ondernemende, Middelburgse vrouwen. Zo spraken we onder meer met Ellen, die nog niet zo heel lang geleden is begonnen met een winkeltje in mutsen, hoeden en accessoires, met sinologe Sara, die haar eigen vertaalbureau is gestart en met Loes, die gespecialiseerd is in iets waar we nog nooit van hadden gehoord: Tactiel Stimulering. Al die gezellige gesprekjes boden genoeg stof om een korte serie aan te wijden. Dat doen we dan dus ook; we beginnen met Loes.

Wij kenden Loes Beenhakker nog niet persoonlijk, maar we kenden haar naam wel, van Facebook. Naar achteraf bleek hadden we elkaar echter ook al eens ontmoet, namelijk tijdens een bezoekje aan lijstenmakerij Indigo, eind vorig jaar. Maar nu spraken we af omdat we wel eens iets meer wilden weten over de massagepraktijk van Loes, die ‘Verzachting’ heet. Nu zijn er natuurlijk wel meer massagepraktijken maar die van Loes, die sinds 2009 bestaat, heeft een paar opmerkelijke specialismen. Op haar website www.verzachting.nl, kun je bijvoorbeeld lezen dat Loes een speciale behandeling voor mensen met kanker biedt, maar ook voor mensen die hebben te maken met stress of een burnout. De praktijk is de enige in Zeeland die ook Tactiel Stimulering verzorgt. Het gaat ons wat te ver om daar nu uitgebreid op in te gaan, maar het is een lichaamsbehandeling die het brengen van rust en ontspanning als doel heeft, door middel van een ritmische en gestructureerde manier van aanraken. Centraal in de methode staat het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Als je er meer over wilt weten kunnen we het kopje ‘media’ op de site van Loes aanbevelen, daar staan een paar aardige interviews over haar werk, uit o.a. de Happinez, De Stem en het Eindhovens Dagblad.

Loes gaf aan dat wij een behandeling best mochten uitproberen, maar op dat gebied zijn we ronduit sukkels. We vinden het allemaal reuze interessant, maar we geven ons maar zelden over aan geneugten als sauna’s en lichaamsbehandelingen. Preutsheid zouden we het zelf niet noemen, eerder het behoudende van ‘wat de boer niet kent…’ Toch hadden we achteraf een beetje het gevoel behandeld te zijn door Loes. Zij is het soort vrouw waar je (wij althans wel) makkelijk je hart bij uitstort. Tien minuten na de eerste kennismaking in Sint John zaten we al ongeneerd te razen over gevoelens, onzekerheden en meer van die dingen. Bij sommige mensen heb je dat gewoon. Achteraf denk je dan: “hebben we dat nu werkelijk allemaal verteld?”. Gelukkig hadden we niet de indruk dat Loes het vervelend vond. Het leek zelfs alsof ze het gewend was. Misschien kwam het daar ook wel door.

Ondanks het feit dat we de stimulering zelf oversloegen gingen we later nog wel op bezoek in de praktijk zelf, die is gevestigd in het gebouw van Healthclub Zeeland Gezond, aan de buitenrand van de Stromenwijk, tegenover de nieuwe moskee. Toen Loes ons daar rondleidde waren we verbaasd over wat we er allemaal zagen. Een kapsalon! Een sportschool! Een yogaschool! Fysiotherapeuten! Nog veel meer praktijken van nog meer coaches! Extra leuk was het om oud-collega Lies te zien, samen met Margot. Die twee trainden vroeger dagelijks in de sportschool in het Schuttershofstraatje, maar leven zich nu daar uit. Of we verdwaald waren soms? Een klein beetje wel ja. Maar Loes wees ons weer de weg. Haar eigen praktijk is feitelijk niet meer dan een kleine kantoorruimte, maar ‘de harde uitstraling’ is er uitgehaald, met sfeerverlichting en andere rustgevende elementen. Ook dat is een vorm van verzachting.

Nu we terugkijken op het gesprek is het ergens toch wel jammer dat we nu geen ervaringen kunnen delen hier. Het voordeel is dan weer dat we het kunnen houden bij dat cliché ‘Je moet het gewoon zelf maar eens uitproberen’. Afgaande op een van de genoemde artikelen is dat het zeker waard: “Het is meteen weldadig: het is geen masseren en ook geen wrijven, maar iets daar tussenin en ik moet vooral even mijn mond houden van Loes”.

Meer lezen?

http://www.verzachting.nl
http://www.schooloftouch.nl
http://zeelandgezond.nl/partners-van-zeeland-gezond

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Heeft Middelburg last van ‘killergoten’?
Heeft Middelburg last van ‘killergoten’?

Afgelopen woensdag waren we op bezoek bij Derk Thijs, die met zijn bedrijf Thijs Industrial Designs Rowingbike) is gevestigd aan de Nieuwe Wal. Binnenkort bestaat Derks bedrijf 30 jaar en […]

2 apr 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Te paard, te paard
Te paard, te paard

Te paard! Dat zie je toch niet zo vaak in ’t durp. Zou het een Angela-oefening zijn? Foto: Monica

2 apr 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Video: de opening van Bakkerijzz
Video: de opening van Bakkerijzz

De opening van Bakkerijzz

2 apr 2016