Geplaatst op 08 maart 2018

Video: een preview van het Koetshuis van Zeeuws Woongenot in Middelburg

Anderhalf jaar geleden waren we op bezoek bij Villa Rittenborgh, een woonzorgvilla bij de wijk Rittenburg, die wordt geleid door Jacqueline de Winter en Ronald de Feijter.

Er is veel gebeurd in de tussenliggende tijd. Dit particuliere initiatief zit met 20 bewoners inmiddels vol en heeft zelfs een wachtlijst. Omdat er ook nog eens 30 mensen werken was er behoefte aan een extra ruimte voor dagbesteding, die nu is gerealiseerd in de vorm van een nieuw koetshuis, dat morgen officieel zal worden geopend door burgemeester Harald M. Bergmann.

Wij gingen vanmiddag al even kijken en werden daar hartelijk ontvangen in de keuken, door Ronald en zorgmedewerkster Hennie Altena, die al sinds vorige zomer bezig is geweest met de inrichting van het koetshuis. Dat huis is er helemaal op ingericht om iedereen lekker bezig te kunnen laten zijn. Die ene mevrouw die zo goed kan schilderen heeft haar eigen hoekje, maar ook de mensen die willen timmeren, koken, muziek willen luisteren, enz. Het mooie is dat Hennie alles met enorm veel aandacht bij elkaar heeft gezocht. Het huis wemelt van de accessoires en meubels die de mensen helpen het geheugen te scherpen. Sommige mensen kampen namelijk met dementie of Parkinson. Een ouderwetse zeep, een klassiek behang, een aanrecht zoals je het vroeger bij je oma zag. En dan toch allemaal in de robuuste, landelijke stijl die tegenwoordig zo hip is.

Wij vinden het schitterend! Jullie ook?

Iedereen is morgen van harte welkom bij Zeeuws Woongenot, tussen 11.00 en 14.00 uur. De burgemeester is er om 12.00 uur.

Wij danken Hennie voor haar tijd en geven haar een groot compliment voor haar werk. Super.

Zie ook zeeuwswoongenot.nl en www.facebook.com/hofrittenburg/posts/1773912996227963


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg