Geplaatst op 30 juni 2018

Video: het nieuwe gebouw van de HZ in Middelburg

Wij vinden het razend interessant, dat er vanaf september ruim 800 studenten van HZ University of Applied Sciences naar Middelburg komen. Op de langere termijn worden dat er zelfs zo’n 1200. Dat is niet niks!

Ook niet niks is het gebouw aan het Groene Woud, dat de HZ gaat betrekken. Helemaal nieuws is dat voormalige Provinciekantoor natuurlijk niet, maar er is zoveel verbouwd en vernieuwd dat je dat toch bijna zou gaan denken. We riepen hier in maart al dat we daar graag eens een kijkje wilde nemen. De HZ reageerde: we waren van harte welkom. Afgelopen donderdag werden we ontvangen en rondgeleid door Yvette Hamerling (coördinator marketing bij de HZ) en door Cees Vreke, de conciërge van het gebouw.

Het was een rondleiding naar ons hart, met mooie contrasten. We begonnen op het dak en we eindigden in de atoomschuilkelder die nog altijd onder het plein vóór het gebouw ligt. Nog diep onder de indruk van alle moderne technologie in het schoolgebouw, werden we in de bunker geconfronteerd met een ander tijdperk. Vier telexen, een nauwelijks gebruikte generator, een bakelieten telefoon: dat soort dingen. Het was een vreemde gewaarwording, maar ook een toffe.

Maar die kelder zal verder niet gebruikt gaan worden door de HZ. Het draait allemaal om het gebouw erboven. Een state of the art kantine met een schitterend dakterras. Een aangebouwd auditorium met meer dan 200 zitplaatsen. Aan alles is gedacht.

En pas na het verhaal van Yvette en Cees beseffen we wat de architect heeft gedaan met de ligging van het geheel. Door drie nieuwe, transparante uitbouwsels aan de kant van het Groene Woud heb je als passant opeens niet meer het gevoel dat je naar de achterkant van een pand kijkt. De combinatie met al dat hout en al die planten (op een volautomatisch irrigatiesysteem!) maakt het af. Erg fraai allemaal.

Kortom: wat ons betreft is dit een zeer geslaagd project, met een prachtige plek studie- en werkplek als resultaat. Zij worden De Stad!

Bedankt voor het inkijkje Yvette en Cees!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-eerste-contouren-van-beta-campus-zeeland-in-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg