array(1) {
  [0]=>
  int(35414)
}

Video: Plantenjacht Middelburg, 29 december 2016

Haha, fantastisch! Zijn we nog maar net bijgekomen van het weetje over de vele stadsfossielen die Middelburg rijk is, lopen we vanochtend Grada Menting tegen het lijf op de Pottenbakkerssingel. Zij was daar met een groep liefhebbers uit o.a. Haarlem en Zeeuws-Vlaanderen op #plantenjacht. Binnen een uur moeten er dan zoveel mogelijk wilde of verwilderde (stads-) planten die in bloei staan in kaart worden gebracht.

Wij spraken Grada al eens kort op Twitter, over de Middelburgse stadsflora, maar in dit filmpje vertelt ze net even iets meer. Dat Gemeente Middelburg minder geld heeft voor het onderhoud aan de groenvoorzieningen vinden deze mensen dus geweldig. We hebben bijvoorbeeld veel meer bijzondere stadsplanten dan Vlissingen. Sterker: volgens Grada zijn wij de nummer 1 van Nederland.

En zo lopen we nu dus ook tussen fietsenrekken te koekeloeren, en zal geen stoeptegel of grachtberm ooit nog hetzelfde zijn.

Meer weten? Check:

http://www.floron.nl/plantenjacht
http://waarneming.nl

Stadsplanten Middelburg

Een straatplantje dat gemakkelijk over het hoofd gezien wordt.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Dennis is De Stad: een nachtje mee met de politie in Middelburg
Dennis is De Stad: een nachtje mee met de politie in Middelburg

De politie is De Stad! Eén verhaal uit 2016 hebben we nog niet verteld, namelijk het verhaal over onze nacht met de Middelburgse politie, of beter gezegd: met Politieteam Walcheren. […]

31 dec 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg, 30 december 2016
Middelburg, 30 december 2016

De stad, 30 december 2016. Foto: Andrea Labeur.

31 dec 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Lange Geere 4 wordt een woonhuis
Lange Geere 4 wordt een woonhuis

Eenmaal, andermaal… #middelburg #langegeere #deliciousss Gerelateerd: Deliciousss in de Lange Geere: van broodjes naar schoenen en tassen. Broodjeszaak Deliciousss opent in de Lange Geere

31 dec 2016