array(1) {
  [0]=>
  int(18683)
}

Vierde editie Middelburg Winkelstad nu overal verkrijgbaar

Vanaf deze week is de vierde editie van handzame boekje ‘Middelburg Winkelstad’ weer verkrijgbaar in Middelburgse winkels en bij veel (toeristische) bedrijven elders in Zeeland. Toen we Jerry Tupanwel van Drukkerij Meulenberg B.V. gisteren vroegen of de kortingsbonnen veel gebruikt worden antwoordde hij dat het beeld nogal wisselend is, maar dat het boekje wel geliefd is bij ondernemers en hun gasten, omdat het handzaam en informatief is. Steeds meer ondernemers kiezen voor gewone advertenties. De komende drie edities zijn al zo goed als uitverkocht.

Het boekje is géén uitgave van de VOM of Wij zijn De Stad, maar we steunen het initiatief wel, omdat we het een leuk extraatje vinden, en omdat ons logo prominent zichtbaar is op de omslag. Voor deze editie schreven we zelfs ook een soort van voorwoordje. Komt ‘ie:

We wisten het meteen, toen we in de zomer van 2014 een lokale horecaonderneemster ‘Wij zijn De Stad!’ hoorden roepen: dát zou de naam worden van onze nieuwe website, die we wilden gaan vullen met mooie verhalen en beelden over en van de Middelburgse binnenstad. Het ging ons immers om de trots van alle Middelburgers, om de liefde voor de eigen stad.

‘Wij zijn De Stad’ is zo’n kreet die blijft hangen, een kreet die ook nog eens benadrukt dat we het met z’n allen moeten doen, samen. De tijden zijn immers veranderd. De toekomst van veel winkelsteden staat onder druk. Daarom willen wij bijdragen aan bewustwording over het belang van lokaal je inkopen doen en het steunen van je eigen vertrouwde winkeliers. En ook daarom wijzen we graag op al die mooie dingen die de Zeeuwse hoofdstad Middelburg heeft te bieden. Of het nu gaat om al die prachtige monumenten, de grote diversiteit aan winkels, het culturele aanbod of om de verhalen van de Middelburgers zelf: Wij zijn De Stad!

Nu we bijna vier jaar verder zijn durven we nog niet te beweren dat we al zelfvoldaan achterover kunnen leunen. Het inkopen doen via internet wint nog steeds aan terrein en mensen hebben op het gebied van vrijetijdsbesteding meer keuze dan ooit tevoren. Maar het gaat zonder meer de goede kant op. 2017 was een geweldig jaar voor Middelburg, dat bol stond van de evenementen. We vierden samen 800 jaar stadsrechten. We mochten – als vanouds- vele duizenden toeristen verwelkomen. Er was soms zó veel te doen dat mensen dáár over mopperden. Nou, dat zien wij als een luxe probleem. Een stad moet leven en bruisen, als hij publiek wil trekken.

We willen de opwaartse lijn de komende jaren graag voortzetten als stad, samen. Zodat we trots kunnen blijven op al die toffe winkeltjes en gezellige horecazaken. Op al die mooie monumentenpanden en boeiende wandelroutes, op onze culturele instellingen en onze folklore, op onze evenementen en mensen. Met al die sterke punten moeten we ons voordeel blijven doen, net als met deze uitgave.

Middelburg is De Stad!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Pagter Antiek & Interieur Middelburg uitgebreid
De Pagter Antiek & Interieur Middelburg uitgebreid

Toen we eind december schreven over De Pagter Antiek & Interieur was net bekend dat Erik ook Segeersstraat 10 had gekocht, het pand waar voorheen Phone House was gevestigd. We […]

20 apr 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg 360: een heliumballon als alternatief voor drones
Middelburg 360: een heliumballon als alternatief voor drones

Begin deze week ontvingen we een paar foto’s ‘van een stel dat met een witte ballon in de weer was op de Markt’. We herkenden Marc Overeem niet omdat de […]

20 apr 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Restaurant Zeeuwse Streken opent in juni in de Gravenstraat in Middelburg
Restaurant Zeeuwse Streken opent in juni in de Gravenstraat in Middelburg

Jaaaa! We hebben een naam! Het restaurant dat Cas Zwemer en Charlotte de Pagter zullen openen aan Gravenstraat 6 gaat Zeeuwse Streken heten! Cas heeft die naam zojuist onthuld, in […]

20 apr 2018