array(1) {
  [0]=>
  int(30091)
}

Vinden we leuk! Het bereik van Wij zijn De Stad op Facebook

“Er zijn drie soorten leugens: leugens, grove leugens, en statistieken.”

Het is een klassiek citaatje, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Cijfertjes moet je altijd met een korrel zout nemen. Toch mogen wij van tijd tot tijd graag kijken hoe bijdragen op Facebook het doen, omdat we er van leren. De een moppert dat hij of zij te weinig bijdragen van ons voorbij ziet komen op de eigen tijdlijn, een ander geeft juist aan dat het al snel te veel is. Het is geen enkel probleem om dagelijks veel oude of nieuwe foto’s te plaatsen, maar je kunt dat ook wekelijks doen, en dan wat uitgebreider.

Het vinden van de goede balans is een sport op zich. Daar komt bij dat Facebook zelf ook nogal wispelturig is. Het feit dat iemand heeft aangegeven een pagina leuk te vinden betekent echt niet dat hij of zij ook alle bijdragen krijgt te zien, integendeel: van de 100 ‘fans’ bereik je er per bericht misschien hooguit 10. Dat verandert pas op het moment dat mensen ook iets doen met een afzonderlijke bericht of een losse foto. Duimpjes en reacties maken veel verschil in het vraagstuk wat je nu wel en niet te zien krijgt op Facebook.

Hoe dan ook: ondanks de overvloed aan informatie zien we nog steeds een stijgende lijn voor Wij zijn De Stad. De pagina heeft inmiddels meer dan 5000 likes en we kunnen jullie verzekeren: daar is geen advertentie aan te pas gekomen. Of zoals ze dat bij Facebook noemen: het is organisch bereik, in plaats van betaald. Dat hebben we dus gewoon te danken aan jullie allemaal. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe blij ons dat maakt.

En hoe is dat bereik dan ongeveer? Welnu: Facebook vertelt ons dat video’s gemiddeld 9000 mensen bereiken, foto’s 7000 en berichten met linkjes zo’n 5000 mensen. In de mix van alle bijdragen zien wij zelf een gemiddelde van ergens tussen de 5000 en 7000 bereikte mensen. Extra leuk om naar te kijken zijn de uitschieters. Berichten over nieuwe ondernemers of ander nieuws worden vaak door meer dan 10000 mensen gezien (of ze ook echt gelezen worden is natuurlijk weer een andere vraag, die Facebook niet beantwoordt). De grootste pieken van de afgelopen drie maanden:

Foto’s. De best bekeken kiek was die van Danny Blind en Paskal Jakobsen op kerstavond in Seventy-Seven, met ruim 51.000 views. Die van de schaapjes op de Spijkerbrug? 21.000 views. Het excuus aan de zwangere moeder? 26K.

Maar ook bijdragen met veel tekst springen er soms uit. De bijdrage over Rinus en Loes ging door de 39.000 views. Over Texaco de Punt: 14.000 kijkers. Het bericht over het lentegevoel van afgelopen zondag? 14.000. De video van de uitreiking van de cheque voor Karel en Lenie: 16.000.

Dat is toch prachtig? Wij zijn er trots op in ieder geval, en danken jullie bij deze nog maar eens voor de belangstelling, alle inzendingen en reacties, en voor het meedenken. Jullie zijn de stad, wij zijn de stad!

http://wijzijndestad.com/2015/12/07/middelburg-schapenstad
http://wijzijndestad.com/2015/12/24/prettige-kerstdagen-paskal-en-danny
http://wijzijndestad.com/2016/01/29/sorry
http://wijzijndestad.com/2016/01/28/uitreiking-cheque-karel-en-lenie
http://wijzijndestad.com/2016/02/09/25-jaar-tattoo-studio-fineline-vat-dat-maar-eens-samen
http://wijzijndestad.com/2016/02/04/het-einde-van-texaco-de-punt

Foto: Pleinfeest Middelburg 2015

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Decathlon kan prima, in de binnenstad
Decathlon kan prima, in de binnenstad

Vorige week werd al bekend dat Decathlon zich toch mag vestigen in het ZEP-gebied in Middelburg. Zoals VOM-voorzitter Lex de Looff daarover zei: “er is nu in ieder geval duidelijkheid.” […]

9 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuw initiatief: Middelburgse Stegentochten
Nieuw initiatief: Middelburgse Stegentochten

Cool! Gisteren is de nieuwe Facebookpagina Middelburgse Stegentochten gelanceerd. Iets zei ons dat we hier eerder al met iemand over hadden gesproken, maar we waren we vergeten met wie en […]

9 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Wereldwinkel Middelburg zoekt een nieuwe voorzitter
Wereldwinkel Middelburg zoekt een nieuwe voorzitter

Ja, we weten het: we hebben zelf geschreven dat we Wij zijn De Stad liever niet te vaak gebruiken voor oproepen en vacatures. Maar af en toe een uitzondering moet […]

11 mrt 2016