Geplaatst op 10 maart 2019

Visit Middelburg: Merel Tuk over internationale stadspromotie

Een paar weken geleden vroeg Michel van de Linde of wij weten wie er achter ‘Visit Middelburg’ op Instagram zit. We hadden op dat moment geen idee, maar nu weten we het: we kregen een mailtje van Merel Tuk uit Ouddorp, die uitlegde dat ze Internationaal Toeristisch Management studeert aan Hogeschool Tio Rotterdam. Zij maakte de account aan voor haar studie:

“Voor het vak Internationale studiereis moesten wij een stad in Nederland op de kaart zetten voor de buitenlandse markt. Hierbij heb ik de stad Middelburg gekozen. Ook heb toen een Instagrampagina aangemaakt: Visit Middelburg. Met de intentie om de stad onder Engels sprekende toeristen te promoten.”

Merel was zo aardig om haar rapport met ons te delen. Wij op ons beurt vinden het document interessant genoeg om ook weer te delen. We doen het als stad namelijk helemaal niet slecht maar er zijn nog veel verbeterpunten, vooral als het gaat om het bereiken en aanspreken van jongere mensen. Merel constateert terecht dat de Beleidsvisie Stadspromotie van Gemeente Middelburg, uit 2003, wel erg gedateerd is. En dat er wel erg weinig Engelstalige stadspromotie is, voor een stad die zich wil profileren als studentenstad.

Ons is bekend dat hier achter de schermen regelmatig over gesproken wordt, maar voor zover wij weten zijn er nog geen concrete plannen voor een verdere invulling. Misschien dat de betrokkenen hun voordeel kunnen doen met de suggestie van Merel? Het document is hier te downloaden:

www.slideshare.net/zbdigitaal/destinations-management-plan-middelburg

Merel draagt de Instagramaccount graag aan ons over. Wie weet, gaan we er binnenkort zelf mee aan de slag. Bedankt Merel! #WeAreTheTown


Delen op