Geplaatst op 23 januari 2017

Vleeshal Middelburg niet langer gratis

Het nieuws rondom de Vleeshal leek een beetje tegenstrijdig, de afgelopen dagen. Vrijdag lazen we in het Algemeen Dagblad dat er zondag gratis danslessen zouden worden gegeven, gisteren had Omroep Zeeland een item met directeur Roos Gortzak, over het feit dat de Vleeshal voortaan 4 euro entree moet heffen om de bezuinigingen op te vangen.

We gingen gistermiddag heel even kijken bij de workshops en zagen dat er nog best wat mensen waren die deelnamen aan de workshops. Of die mensen ook entree betaalden verzuimden we te vragen. Ze waren net zo lekker bezig.

Maar we vragen ons wel af wat de gevolgen zullen zijn van deze maatregel. De directeur stelt “in de zomer lopen mensen al ijsjesetend en met volle boodschappentassen binnen. Ze hebben amper interesse voor de tentoongestelde kunst. Soms zijn ze alleen op zoek naar de wc. Misschien krijgen we door entree te vragen meer mensen die echt ge├»nteresseerd zijn in wat we hier laten zien.”

We helpen het haar hopen, maar als cultuurbarbaren hebben we ook onze twijfels. Ondanks de centrale ligging is de hal voor veel mensen toch hoogdrempelig. Entreegeld verlaagt die drempel natuurlijk niet. Studenten en kinderen onder de 18 mogen gelukkig nog wel gratis naar binnen. Daar zagen we er gisteren ook twee van, heerlijk in hun nisjes.

Zijn we zelf bereid te betalen? Dat is moeilijk te zeggen. In de tijd dat Rutger Wolfson aan het roer stond, rond 2007, werden we nog wel eens verleid tot een bezoekje. Tentoonstellingen met skateboards, een geluidskunstenaar, The Melvins die al punkend de beelden van een VJ ondersteunden. Daar waren we toen wel lekker van in de war, herinneren we ons nog. Daar zouden we, ook nu, zeker voor betalen.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg