array(10) {
 [0]=>
 int(36082)
 [1]=>
 int(36083)
 [2]=>
 int(36084)
 [3]=>
 int(36085)
 [4]=>
 int(36086)
 [5]=>
 int(36087)
 [6]=>
 int(36088)
 [7]=>
 int(36089)
 [8]=>
 int(36090)
 [9]=>
 int(36091)
}

Vleeshal Middelburg niet langer gratis

Het nieuws rondom de Vleeshal leek een beetje tegenstrijdig, de afgelopen dagen. Vrijdag lazen we in het Algemeen Dagblad dat er zondag gratis danslessen zouden worden gegeven, gisteren had Omroep Zeeland een item met directeur Roos Gortzak, over het feit dat de Vleeshal voortaan 4 euro entree moet heffen om de bezuinigingen op te vangen.

We gingen gistermiddag heel even kijken bij de workshops en zagen dat er nog best wat mensen waren die deelnamen aan de workshops. Of die mensen ook entree betaalden verzuimden we te vragen. Ze waren net zo lekker bezig.

Maar we vragen ons wel af wat de gevolgen zullen zijn van deze maatregel. De directeur stelt “in de zomer lopen mensen al ijsjesetend en met volle boodschappentassen binnen. Ze hebben amper interesse voor de tentoongestelde kunst. Soms zijn ze alleen op zoek naar de wc. Misschien krijgen we door entree te vragen meer mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat we hier laten zien.”

We helpen het haar hopen, maar als cultuurbarbaren hebben we ook onze twijfels. Ondanks de centrale ligging is de hal voor veel mensen toch hoogdrempelig. Entreegeld verlaagt die drempel natuurlijk niet. Studenten en kinderen onder de 18 mogen gelukkig nog wel gratis naar binnen. Daar zagen we er gisteren ook twee van, heerlijk in hun nisjes.

Zijn we zelf bereid te betalen? Dat is moeilijk te zeggen. In de tijd dat Rutger Wolfson aan het roer stond, rond 2007, werden we nog wel eens verleid tot een bezoekje. Tentoonstellingen met skateboards, een geluidskunstenaar, The Melvins die al punkend de beelden van een VJ ondersteunden. Daar waren we toen wel lekker van in de war, herinneren we ons nog. Daar zouden we, ook nu, zeker voor betalen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal ABCD (Poolse delicatessen) op het Damplein staat te koop
ABCD (Poolse delicatessen) op het Damplein staat te koop

We waren er al een beetje bang voor: ABCD op Damplein 30, de winkel in Poolse delicatessen, staat te koop. De afgelopen weken was er weinig beweging in de zaak, […]

27 jan 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Kerstinkopen doen bij Linchérie in Middelburg, een terugblik
Kerstinkopen doen bij Linchérie in Middelburg, een terugblik

Dik een maand geleden, net voor de kerstdagen, gingen we op bezoek bij Linchérie in de Nieuwe Burg. Het leek ons namelijk wel eens aardig om als kerstkadootje een lingeriesetje […]

27 jan 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Een uitnodiging voor alle ondernemers in Middelburg centrum
Een uitnodiging voor alle ondernemers in Middelburg centrum

Een uitnodiging voor alle ondernemers in Middelburg centrum! Er zijn allerlei ontwikkelingen bij de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM), waar Wij zijn De Stad deel van uitmaakt. Daar komen we later […]

27 jan 2017