array(1) {
  [0]=>
  int(36970)
}

Vleeshal Zusterstraat verdwijnt in het najaar

In een artikel in NRC van januari 2016 sprak Roos Gortzak al de vrees uit dat Vleeshal Zusterstraat mogelijk zou gaan verdwijnen. Onlangs vertelde iemand ons dat dat komend najaar inderdaad gaat gebeuren; voor ons een aanleiding om navraag te doen. Het blijkt waar te zijn. Gisteren maakte Roos een gaatje voor ons vrij in haar overvolle agenda, om nu eindelijk eens persoonlijk kennis te maken, en om een en ander toe te lichten.

Uiteindelijk ging het in dat half uurtje helemaal niet over de sluiting van de locatie Zusterstraat, maar wél over de impact van de Vleeshal op Middelburg en Zeeland, over beeldvorming en over de banden die de instelling heeft met lokale ondernemers. Heel interessant allemaal. We spraken af dat we daar binnenkort eens wat rustiger voor gaan zitten, want het zijn dwarsverbanden waar we nauwelijks weet van hebben. Juist daarom komen we er later graag nog eens op terug.

Maar in het najaar valt dus inderdaad het doek voor Vleeshal Zusterstraat (wij zijn nog altijd geneigd te spreken over ‘de kabinetten van de Vleeshal’). Roos liet weten dat ze nog niet weet waarheen de kantoren en bibliotheek zullen verhuizen. Dat wordt later bekend gemaakt. Voor het pand in de Zusterstraat zijn ondertussen nieuwe huurders in beeld, die nu nog elders in het centrum zijn gevestigd, maar daarover mogen we van die potentiële huurders pas iets zeggen als het helemaal rond is. Fair enough.

Laten we het er dus maar op houden dat we er nog op terugkomen, zowel op de Vleeshal als op de nieuwe bestemming (en de geschiedenis) van het pand in de Zusterstraat.

De foto maakten we gisteren tijdens een bliksemrondleiding door de expositie Alloy Alloy, van Adriano Amaral. Met dank aan assistent-curator Yana Foqué.

Meer lezen:

Adriano Amaral

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/14/ruimtes-voor-kunstexperiment-verdwijnen-1576243-a1246374

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-06-19/882353/vleeshallen-middelburg-worden-geheel

http://www.pzc.nl/walcheren/zingende-hoverboards-in-de-middelburgse-vleeshal~a6c4a3f7/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Video: rondleiding Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg 6 april 2017
Video: rondleiding Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg 6 april 2017

Het zal niemand zijn ontgaan: de afgelopen maanden is Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg, dat wij natuurlijk allemaal kennen onder de oude naam Du Commerce, volledig gerenoveerd. Morgen gaat het hotel weer […]

6 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal De Langeviele in Middelburg: hip en happening
De Langeviele in Middelburg: hip en happening

Hip en happening! Volop aandacht voor winkelstad Middelburg, in de PZC van vandaag, met een focus op de Langeviele. In het artikel, dat je ook kunt vinden in Blendle, komen […]

6 apr 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Jeans Out Middelburg stopt
Jeans Out Middelburg stopt

We krijgen nogal eens vragen van mensen, of we nog panden te huur weten in Middelburg Centrum. Nou, nu weten we er weer eentje: Jeans Out gaat volgende week zaterdag […]

6 apr 2017