Geplaatst op 04 april 2017

Vleeshal Zusterstraat verdwijnt in het najaar

In een artikel in NRC van januari 2016 sprak Roos Gortzak al de vrees uit dat Vleeshal Zusterstraat mogelijk zou gaan verdwijnen. Onlangs vertelde iemand ons dat dat komend najaar inderdaad gaat gebeuren; voor ons een aanleiding om navraag te doen. Het blijkt waar te zijn. Gisteren maakte Roos een gaatje voor ons vrij in haar overvolle agenda, om nu eindelijk eens persoonlijk kennis te maken, en om een en ander toe te lichten.

Uiteindelijk ging het in dat half uurtje helemaal niet over de sluiting van de locatie Zusterstraat, maar wél over de impact van de Vleeshal op Middelburg en Zeeland, over beeldvorming en over de banden die de instelling heeft met lokale ondernemers. Heel interessant allemaal. We spraken af dat we daar binnenkort eens wat rustiger voor gaan zitten, want het zijn dwarsverbanden waar we nauwelijks weet van hebben. Juist daarom komen we er later graag nog eens op terug.

Maar in het najaar valt dus inderdaad het doek voor Vleeshal Zusterstraat (wij zijn nog altijd geneigd te spreken over ‘de kabinetten van de Vleeshal’). Roos liet weten dat ze nog niet weet waarheen de kantoren en bibliotheek zullen verhuizen. Dat wordt later bekend gemaakt. Voor het pand in de Zusterstraat zijn ondertussen nieuwe huurders in beeld, die nu nog elders in het centrum zijn gevestigd, maar daarover mogen we van die potentiële huurders pas iets zeggen als het helemaal rond is. Fair enough.

Laten we het er dus maar op houden dat we er nog op terugkomen, zowel op de Vleeshal als op de nieuwe bestemming (en de geschiedenis) van het pand in de Zusterstraat.

De foto maakten we gisteren tijdens een bliksemrondleiding door de expositie Alloy Alloy, van Adriano Amaral. Met dank aan assistent-curator Yana Foqué.

Meer lezen:

vleeshal.nl/nl/tentoonstellingen/adriano-amaral

www.nrc.nl/nieuws/2016/01/14/ruimtes-voor-kunstexperiment-verdwijnen-1576243-a1246374

www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-06-19/882353/vleeshallen-middelburg-worden-geheel

www.pzc.nl/walcheren/zingende-hoverboards-in-de-middelburgse-vleeshal~a6c4a3f7/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg